Narodna stranka kritikuje pozivanje građana na koncerte napolju jer je vazduh zagađen 1Foto: Katarina Pantelić

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku Aleksandar Radojević ocenio je da je organizovanje koncerata na gradskom trgu za doček Nove godine i pozivanje građana da dođu bio „nepromišljen“ postupak lokalne vlasti zbog velikog zagađenja vazduha jer se ugrožava zdravlje ljudi.

Lokalna samouprava Čačka organizovala je tri koncerta na gradskom trgu za doček Nove godine  – dva su održana 29. i 31. decembra, a jedan će biti za doček Nove godine po julijanskom kalendaru 13. januara.

„Poziv čelnika grada na javno okupljanje sa ovolikim zagađenjem vazduha smatram nepromišljenim. Pre svega radi se o samopromociji i u skladu sa onom ‘Dajte narodu hleba i igara i imaćemo glasačko telo i za naredne izbore’. Suštinski to je opasno ugrožavanje zdravlja i života ljudi“, rekao je novinarima Radojević koji je lekar, specijalista pulmolog.

U Gradskom odboru Narodne stranke navode da je gradska vlast „mesecima odbijala da prizna da je vazduh u Čačku veoma zagađen“ i dodaju da je prema poslednjim merenjima kvaliteta vazduha taj grad jedan od najzagađenijih u regionu.

Opozicione stranke Zavetnici i Dveri su ranije tražile otkazivanje novogdišnjih koncerata na gradskom trgu u Čačku, ocenjujući da se time „rasipaju narodne pare“, da je to „neprimereno u vremenu ekonomske krize“ i tražile da se taj novac da socijalno ugroženim građanima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari