Narodna stranka reagovala na odluku o zaduživanju Vranja 1Ilustracija, foto: Dušan Pešić

Na odluku o zaduživanju Grada Vranja od 190,4 miliona dinara za potrebe kapitalnih investicionih rashoda, reagovao je Gradski odbor Narodne stranke (NS) i izneo „najoštrije kritike na ovakvo rasipničko i nedomaćinsko ponašanje gradske vlasti“.

Kako naglašavaju iz lokalnog odbora NS, „vlast svih ovih godina vodi pogubnu i rasipničku politiku zaduživanja Vranja“.

„Mi smo i ranije, više puta oštro kritikovali praksu zaduživanja Grada kao vida najlakšeg načina punjenja budžetskog deficita koji ova vlast koristi, a sve radi ispumpavanja istog kroz mahinacije i odlivanja novca u provatne džepove ljudima bliskih vlasti“, navode iz NS.

Kao jedan od razloga za zaduživanje ponovo se navodi, smatra vranjski odbor NS, „po ko zna koji put i vrtić u naselju Raška“.

„Gradonačelniče Milenkoviću, koliko puta ste do sada već zadužili Grad radi izgradnje tog istog vrtića? Koliko dugo gradite taj vrtić i koliko vam je novca potrebno da ga završite? Da li taj vrtić služi za ispumpavanje budžetskog novca? Da li je normalno da se konstantno dižu nekakvi krediti na račun jednog vrtića koji se gradi godinama, a svi rokovi za završetak njegove izgradnje davno su probijeni? U svakom slučaju, pod vašom vlašću Grad postaje sve siromašniji, ruiniraniji i prazniji, ali to je vaš manir – lojalnog naprednjaka“, piše u odgovoru NS na odluku o zaduživanju.

Podsetimo, odluku o zaduživanju građanki i građana Vranja saopštio je – u ponedeljak, nakon završene sednice gradskog parlamenta – član Gradskog veća za budžet i finansije Bojan Kostić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari