Oglasila se Narodna stranka: Hoće li pomoći ostatku opozicije na Vračaru? 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Narodna stranka neće trčati u koalicione razgovore. Vlast nije najbitnija, poručuju iz Naordne stranke nakon što su dobili poziv od ostataka opozicije u opštini Vračar da formiraju optštinsku većinu.

Opštinski odbor Vračar NS je na društvenoj mreži Fejsbuk poručuje da je ključ pobede kod njih.

„Opštinski odbor Vračar Narodne stranke neće trčati u koalicione razgovore sa onima koji su Narodnu stranku krunili iznutra i pokušali da je unište u dva navrata. Vlast nije najbitnija stvar i nećemo ulaziti u dogovore sa ličnostima koje su protivnici državnog suvereniteta i koji su svesno radili na preuzimanju infrastrukture Narodne stranke, izigravajući poverenje koje su nezasluženo dobili. Napominjmo još jednom, ključ za pobedu je kod nas“, poručili su iz Opštinskog odbora Vračar Narodne stranke na Fejbuku.

Podsetimo, nosilac liste Biram borbu na Vračaru Miloš Pavlović demantovao je tvrdnje predsednika opštinskog odbora SNS Vračar Nenada Đorđevića da je koalicija “Aleksandar Vučić – Vračar sutra” zajedno sa još najmanje tri izborne liste koje imaju odbornike u Skupštini opštine Vračar, utvrdila većinu za konstituisanje vlasti u ovoj beogradskoj opštini.

Kako tvrdi Pavlović, lista Biramo Vračar će danas (u ponedeljak prim.aut) pozvati Narodnu stranku i Dosta je bilo na dogovor oko formiranja većine u Skupštini Vračar.

On je pojasnio da Biramo Beograd sa Narodnom strankom koja je osvojila dva i Dosta je bilo, koji su, takođe, osvojili dva odbornika, ima većinu od 32 odbornika, dok su svi ostali osvojili 31 odborničko mesto.

Prema preliminarnim rezultatima izbora u opštini Vračar na osnovu 100 odsto obrađenih biračkih mesta, lista „Biramo Vračar“ osvojila je 28 mandata, dok će koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke imati 25 mesta u opštinskom parlamentu.

Po dva mandata pripašće koaliciji Narodne stranke i Dveri, stranci Dosta je bilo, grupi građana „Vračar Vračarcima“ i listi „Zeleni pokret Vračar“.

Po jedan odbornički mandat imaće koalicija manjinskih stranaka pod nazivom „Snaga“ i takođe manjinska Evropska zelena partija, koja je nastupila na listi pod nazivom „Mi smo Vračar“.

Kako je juče objavio nedeljnik Vreme, Zeleni pokret Vračar demantovao je nosioca liste Za zeleni Beograd dr Dejana Žujovića i najavio formiranje vlasti sa SNS-om.

Prvi na listi Zeleni pokret Vračar Vladimir Kljajić potvrdio je u izjavi za ovaj nedeljnik podršku svojim dosadašnjim partnerima iz Srpske napredne stranke. Kljajić se ogradio od Žujovića istakavši da Zeleni pokret Vračar nema „formalne veze sa Žujovićem“.

„Iako smo imali saradnju sa izbornom listom za zeleni Beograd dr Dejana Žujovića, želim da naglasim da nemamo formalnu saradnju s ovim pokretom. Žujović nije bio prihvatljiv našim članovima, pre svega zbog svojih navika koje ne odslikavaju ideje u koje verujemo“, istakao je u pisanoj izjavi Kljajić za Vreme.

Uz podršku svojih „starih“ partnera, Zelenog pokreta Vračar i Društva za ulepšavanje Vračara, izgleda da će naprednjaci uspeti da obezbede podršku za formiranje vlasti na Vračaru, piše Vreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari