Nastavak suđenja suspendovanom apsolventu sutra u Novom Sadu 1Foto: FreeImages / Jason Morrison

U četvrtak će biti nastavljen sudski proces protiv suspendovanog apsolventa Pravnog fakulteta u Novom Sadu Stefana Karanovića koji se vodi zbog optužbi da je pretio predsedniku Saveta tog fakulteta Draganu Milkovu i njegovoj porodici.

Na prošlim ročištima Karanović je negirao sve optužbe, dok je Milkov tvrdio da se i on i njegova porodica osećaju ugroženim.

Karanović je rekao da je optužba „samo deo hajke“ koju Pravni fakultet sprovodi protiv njega i dodao da je uplašen za svoj život i da su ljudi koji su pokrenuli hajku protiv njega, pod sumnjom da je on autor tekstova koji su Pravni fakultet u Novom Sadu dovodili u vezu sa kriminalom, „spremni na sve“.

Karanović je krajem novembra prošle godine podneo zahtev za ispis sa fakulteta i izdavanje potvrde o položenim ispitima, s ciljem da nastavi sa studiranjem na drugom fakultetu, ali mu je umesto ispisnice Pravni fakultet izrekao meru suspenzije, jer je navodno prekršio disciplinu.

Disciplinsku prijavu protiv Karanovića podnela su 44 nastavnika i asistenta sa Pravnog fakulteta. Student je ove godine upisao Pravni fakultet u Bijeljini.

Branilac Karanovića je advokat Vladimir Vučinić, bivši sudija specijalnog suda za organizovani kriminal.

„Čine sve što mogu kako bi mi naneli zlo, samo zbog toga što sumnjaju da sam dao informacije o kriminalu na tom fakultetu novinarima, pa je nečija sujeta povređena ili kriminalni posao propao“, kazao je Karanović i pozvao medije da prisustvuju suđenju.

On je nedavno podneo Krivičnu prijavu protiv dekana Pravnog fakulteta Branislava Ristivojevića, kao i protiv sekretara Pravnog fakulteta Stanisava Masalovića, u kojoj ih tereti za zloupotrebu službenog položaja.

Prvi osnovni sud u Beogradu 11. juna odbio je tužbu nekoliko profesora Pravnog fakulteta, među kojima je bio i Dragan Milkov, protiv Karanovića zbog članaka u pojedinim medijima, jer su podneli neurednu krivičnu tužbu.

Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko ranije je oštro kritikovala Pravni fakultet u Novom Sadu i optužila ga da sprovodi „odmazdu“ nad studentom Karanovićem, tako što mu, iz političkih razloga ne dopušta da se ispiše sa tog fakulteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari