Nastavlja se predstavljanje elaborata za nacionalnu frekvenciju: B92, Kopernikus, TV2 RS i Kurir danas pred Savetom REM-a 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

U sedištu Regulatornog tela za elektronske medije (REM) danas će biti nastavljeni razgovori sa kandidatima za nacionalne fekvencije.

Prema ranijoj najavi danas će svoje programske elaborate i planove predstaviti Prva televizija d.o.o. Beograd, TV B92 d.o.o , Kopernikus Cable Network d.o.o. Niš – KCN Nacionalna, TV2 RS Broadcasting d.o.o. Beograd – TV 2 i Adria Media Group – Kurir televizija.

Za svakog podnosioca prijave predviđeno je po pola sata. Predstavnici medijskih kuća imaju po 15 minuta za svoju prezentaciju, a članovi Saveta REM-a toliko vremena za postavljanje pitanja u skladu sa utvrđenim i objavljenim kriterijumima za izdavanje dozvola.

Pravilnikom koji je REM doneo 2014. godine propisano je da su obavezni informativni, dečji, naučno-obrazovni, dokumentarni i kulturno-umetnički sadržaji kao minimum programskih uslova. Međutim, izveštaj REM-a iz 2020. godine pokazao je da kulturno-umetnički program u potpunosti izostaje na svim komercijalnim televizijama koje imaju nacionalnu frekvenciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari