Nastavljeno suđenje Belivukovoj grupi: Predočene fotografije voznog parka uz "prepirku" Lalića i Miljkovića 1foto FoNet Marko Dragoslavić

Uvidom u fotografije iz spisa predmeta, nastavljeno je ispitivanje svedoka okrivljenog Srđana Lalića u postupku koji se vodi protiv grupe Veljka Belivuka.

Na današnjem pretresu predočene su fotografije automobila koje su članovi grupe koristili od luksuznih blindiranih vozila, pa do regularnih putničkih automobila.

Lalić je posmatrajući fotografije automobila, govorio veću kome su pripadali, kao i u kojim krivičnim delima su korišćeni.

Nakon uvida u fotografije za reč se, po već ustaljenom običaju, javio drugookrivljeni Marko Miljković.

Postavljanje pitanja, kao i dosta puta do sada, više je ličilo na prepirku između Lalića i Miljkovića, nego na unakrsno ispitivanje svedoka okrivljenog.

Miljković je od Lalića tražio da objasni put do reke, gde se grupa prema njegovom svedočenju, oslobađala od posmrtnih ostataka žrtava.

Nekoliko pitanja ticalo se mašine za mlevenje mesa, načina na koji se pali i čisti.

Odluka veća da u ovoj fazi postupka predočava fotodokumentaciju, podsetimo, izazvala je negodovanje advokata odbrane imajući u vidu da još nije počela faza izvođenja dokaza.

Zamerke je i danas izneo advokat Nikola Jerković, tvrdeći da je odbrana postavljena u neravnopravan položaj, imajući u vidu da ne mogu da komentarišu predočene fotografije.

Advokati su takođe izneli zamerke na to što su pojedine fotografije objavljene u listu Blic, uz sugestiju predsednici veća da ustanovi kako je do toga došlo.

Grupa Veljka Belivuka tereti se za sedam ubistava i niz drugih krivičnih dela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari