NDNV: Zaustaviti politički pritisak na redakciju Hlas L’udu

Ostavite komentar


  1. Ne može Savet slovačke manjine ništa da promeni jer je upravo on dozvolio da Pavel Surovi preuzme list kao svoje lično glasilo. Za direktoricu je postavio osobu od „poverenja“ koja je do tada bila nastavnica Slovačkog jezika u osnovnoj školi gde je uređivala školske novine. Za glavnog i odgovornog urednika je doveo izuzetnog režisera koji do tada nije bio niti novinar a dao mu je mogućnost da uređuje tako značajne novine.
    Taj što misli da je „vlasnik“ lista, po uzoru na svog idola AV lično je rukovodio radom upravnog odbora, kojeg je formirao po svojoj volji postavivši i svoju suprugu za člana UO, i ako nije niti član UO.
    Savet nacionalne manjine je sve njegove odluke potvrdio. Na osnovu toga nemoguće je očekivati da savet bilo šta promeni.
    Samo odbijanje kupovanja i upšte čitanja tog lista možda može pomoći.
    Žao mi je većine novinara, tih časnih ljudi koji godinama stvaraju te novine. Ali i tu se PS pobriuo, pa je doveo svoje poslušnike da rade kao novinari umesto onih koji su penzionisani. Na žalost deo novinara je po sili zakona otišao zasluženu penziju a deo će vrlo skoro tako da su mu otvorena vrata da u potpunosti uništi te stare i kvalitetne novine slovačke manjine „Hlas Ljudu“

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.