Ne davimo Beograd podržao aktiviste koji se bore protiv kamenoloma u okolini Kosjerića 1Foto: Ne davimo Beograd

Aktivisti pokreta Ne davimo Beograd posetili su selo Podgradina pored Kosjerića kako bi pružili podršku Miroslavu Peroviću, čoveku kojeg su prebili batinaši, i aktivistima koji se bore da zaštite svoje kuće od planirane izgradnje kamenoloma, saopštio je danas taj pokret.

“Danas smo ponovo u Podgradini da pružimo podršku ovim hrabrim i odvažnim ljudima koji štite svoj dom od uništenja. Postalo je uobičajeno da se u Srbiji otima i da se ljudi prebijaju ukoliko se nađu na putu profita moćnika. Danas smo ovde da poručimo da se sa ovime odmah mora stati. Naša zemlja ima i zakone i policiju i institucije koja moraju zaštititi građane Podgradine. Pozivamo policiju da istraži napad u kojem je Miroslavu Peroviću razbijena glava i da zaštiti ljude koji se nalaze pod napadom batinaša.”, rekao je Bogdan Radovanović aktivista Inicijative za Požegu.

Pokret Ne davimo Beograd organizovao je posetu preko 30 aktivista kako bi podržao građane Podgradine i Kosjerića koji se suprotstavljaju izgradnji kamenoloma.

“Prilikom prethodne posete građanima Podgradine ukazali smo da se na ove ljude vrše pritisci i napadi, a da li zaista treba da se lome glave da bi se ozbiljno shvatile ove pretnje? Ukoliko je  policiji i tužilaštvu svejedno, nama nije. Zato smo danas sa ovim ljudima.”, rekla je narodna poslanica Jelena Jerinić i pozvala građane i aktiviste da o svom problemu govore u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Ne davimo Beograd podseća, da građani Podgradine i Kosjerića mesecima protestuju na barikadama protiv izgradnje kamenoloma jer, kako se navodi u saopštenju, strahuju od posledica koje bi kamenolom mogao da ima po njihovo zdravlje i životnu sredinu.

„Miroslavu Peroviću, jednom od aktivista koji se suprotstavljaju gradnji štetnog kamenoloma razbijena je glava u mučkom napadu. Čovek je presretnut u ulazu zgrade i krvnički pretučen, a i ranije je dobijao pretnje“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari