Subotica: Privremeno izmenjen režim saobraćaja za teretna vozila 1Foto: EPA- EFFE/ Adria Ropero

Služba za energetiku i saobraćaj Grada Subotice donela je rešenje o privremenoj izmeni režima saobraćaja za teretna vozila, čija najveća dozvoljena ukupna masa prelazi 7,5 tona, a koja će se primenjivati od 21. januara.

Kako se navodi u saopštenju, teretna vozila koja se kreću iz smera Somborskog puta ka centru grada, na raskrsnici Somborskog puta i ulica Zagrebačke i Preradovićeve, obavezno se usmeravaju udesno u Zagrebačku ulicu.

Teretna vozila koja se kreću iz smera Bajskog puta, na raskrsnici Bajskog puta i Karađorđevog puta, Preradovićeve ulice i ulice Petefi Šandora, obavezno se usmeravaju udesno u Preradovićevu ulicu.

Zabranjuje se teretnim vozilima na kružnom toku kod graničnog prelaza „Kelebija“ izlaz sa kružnog toka na put Edvarda Kardelja.

Teretna vozila koja se kreću iz smera ulice Franje Kluza ka industrijskoj zoni, obavezno se usmeravaju udesno u ulicu 13. nova, koja je paralelna sa Batinskom ulicom i nalazi se u sklopu industrijske zone.

Autoprevoznici čija su sedišta i autobaze na trasi ka graničnom prelazu „Kelebija“, mogu da koriste tu trasu samo ukoliko su im teretna vozila prazna.

U izuzetnim slučajevima, organ Gradske uprave nadležan za poslove saobraćaja može da odobri ulazak u zonu gde je zabranjen saobraćaj za teretna vozila, na obrazložen zahtev zainteresovanog fizičkog ili pravnog lica, odnosno preduzetnika.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari