Radnici majdanpečkog rudnika danas u akciji dobrovoljnog davanja krvi 1Foto: J. B. K.

Predstavnici Rudnika bakra Majdanpek koji posluje u sastavu kompanije Ziđin, zajedno sa predstavnicima Zavoda za transfuziju krvi iz Niša i majdanpečkog Crvenog krsta, dogovorili su da se jednom mesečno organizuje akcija doborovoljnog davanja krvi u kojoj će učestvovati radnici ovog kolektiva. Prva takva akcija biće organizovana danas.

Crveni krst Majdanpek zajedno sa niškim Zavodom za transfuziju krvi jednom mesečno organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi kojima se odazivaju i zaposleni u ovdašnjim kolektivima.

Od ove godine, a nakon sastanka predstavnika majdanpečkog ogranka kompanije Ziđin sa Zavodom za transfuzijom Niš i Crvenim krstom Majdanpek, za radnike rudnika svakog poslednjeg ponedeljka u mesecu biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi.

-Za današnju akciju prijavilo se 70 radnika rudnika i verujemo da će biti uspešna – kazala nam je sekretarka majdanpečkog Crvenog krsta Tanja Golubović.

Zaposleni u rudniku za učešće u akciji dobrovoljnog davanja krvi mogu da se prijave do 15. u mesecu, a ako je manje od 20 prijavljenih akcija neće biti organizovana.

Akcije dobrovoljnog davanja krvi za sve ostale, kako navode u Crvenom krstu, biće organizovane nezavisno od ove za radnike rudnika.

Tokom prošle godine u redovnim mesečnim akcijama u Majdanpeku je prikupljeno  600 jedinica krvi, deset odsto više od planirane količine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari