Ne mare za vrućine: Zrenjaninski osnovci sami organizovali turnir u fudbalu 1Foto: M.P./ Danas

Deca iz zrenjaninskog naselja Putniko ne haju za vrućine, organizovala su danas turnir u fudbalu, a prve ekipe osnovaca već su izašle na teren tokom prepodneva.

Ovo je, kako nam kaže organizator Veljko Pernat, treća godina kako organizuju turnir u malom fudbalu.

„Ove godine prijavilo se osam ekipa, sada se igra treća utakmica, a učestvuju đaci iz svih zrenjaninskih škola. Spremili smo pehare i diplome za najbolje. Nagrade su za prvu, drugu i trećeplsairanu ekipu, najboljeg strelca i najboljeg igrača „, priča nam dečak Veljko.

Za sudiju turnira izabran je nešto stariji momak, koji kaže da nije teško suditi jer su utakmice kratke a od sunca se štiti šeširićem.

Na terenu u naselju Putniko zatekli smo i devojčice, a na pitanje da li se i one takmiče u fudbalu, glasno su rekle „ne“. One vode evidenciju o postignutim rezutatitima i tome ko je na terenu grešio a ko briljirao.

Preciznom oku devojčica ništa ne promiče, golovi, auti, faulovi, sve se beleži u maleni notes.

„Ja sam zapisničar. Naša ekipa je dobra u fudbalu, videćemo ko će pobediti. Ja sada beležim kako je ko igrao i kakav je bio strelac. Ekipe su iz celog Zrenjanina, iz različitih škola i naselja. Prvu utakmicu su igrali Bodex i Potkovica 023, a Bokes je pobedio. Drugu utakmicu igrali su Petrovgrad i FK Sporto. Videćemo ko će na kraju pobediti“, ispričala nam je Dunja Malinović.

Dečaci na Putnikovu danas igraju utakmice dva puta po deset minuta, a planirano je da ceo turnir bude gotov do tri sata.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari