Mir i stabilnost su glavni razlozi zbog kojih Crna Gora treba da bude članica NATO, izjavio je potpredsjednik Opštine Bijelo Polje Abaz Kujović na tribini o NATO integracijama u Bijelom Polju. Ističući činjenicu da nema generacije na našim prostorima koja nije učestvovala bar u jednom ratu, Kujović je zaključio da je to dovoljan razlog da Crna Gora bude dio Alijanse.


– Nijesmo u stanju sami da obezbijedimo trajni mir i stabilnost. Drugi razlog je što Crna Gora ulaskom u NATO zauvijek zatvara pitanje svoje države, državne teritorije i granica, definiše svoju suverenost i brani je kroz ugovor koji potpisuje sa članicama NATO-a, kazao je Kujović. „Ako je Crna Gora sidro stabilnosti Balkana onda je Bijelo Polje sidro stabilnosti Crne Gore“, istakao je glavni politički savjetnik predsjednika Vlade Crne Gore Milan Roćen. On je rekao da do kraja mandata ove Vlade postoje dva strateška cilja. „Jedan je ekonomski, drugi politički i mi smo tome posvećeni. Jedan cilj je dinamiziranje ekonomskog rasta i razvoja, a drugi dobijanje poziva za članstvo u NATO savezu. Tu smo da zajedno radimo na ostvarenju ovih ciljeva za dobro svih građana Crne Gore“, dodao je Roćen.

Ambasador Mađarske u Crnoj Gori Kristijan Poša kazao je da je veoma važno što je Mađarska ambasada kontakt ambasada Crnoj Gori. „ Želimo dobre ekonomske odnose sa svojim susjedima na zapadnom Balkanu i šire, tako da nama je veoma važno da tu bude stabilnost i mir i to je bio razlog zašto smo mi htjeli da budemo kontakt ambasada Crnoj Gori“, kazao je Poša. Na tribini su govorili i ambasadori Slovačke František Lipka i Bugarske Mladen Petrov Červenjakov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari