Posle samo tri treninga pod vođstvom novog selektora Dika Advokata jedan od najiskusnijih u fudbalskoj A reprezentaciji Srbije, Aleksandar Kolarov, puca od optimizma pred početak kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2016, koje za “orlove” počinju oktobarskim mečevima s Jermenijom i Albanijom.

Da li zbog prvih impresija o holandskom stručnjaku, činjenice da je poznati trener iz “zemlje lala” neznatno promenio sastav nasleđen od Siniše Mihajlovića, lakšeg puta na EURO ili nečeg desetog, tek levi bek Mančester Sitija i našeg tima ubeđen je da Srbija neće propustiti učešće na takmičenju u Francuskoj.

– Ne postavlja se pitanje da li ćemo otići u Francusku, nego šta ćemo tamo napraviti. Siguran sam u naše učešće na šampionatu, uveren da ćemo imati šta da pokažemo na takmičenju. No idemo redom, od utakmice do utakmice – tvrdi defanzivac Srbije, koja se od utorka priprema za revijalni duel s Francuskom, 7. septembra na stadionu Partizana (20.45).

Prvotimca aktuelnog šampiona Engleske ne brine ni Advokatovo preuzimanje ekipe u minut do 12, svega mesec dana pre prve bitke za bodove u I grupi, u kojoj su još reprezentacije Portugala i Danske.

– Najbolje bi bilo da smo selektora dobili još u maju, za prijateljski meč s Ircima, ali verovatno ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije nisu imali definitivno rešenje u tom trenutku. S druge strane, sve što je brzo obično bude i kuso. Bitno je da imamo vrlo kvalitetnu grupu igrača i momaka, kao i fantastičnu atmosferu u svlačionici. Vreme nam nije saveznik, ali znamo šta nam je činiti, a došli smo u ruke proverenom stručnjaku. Odgovara nam i raspored, jer ne idemo odmah na favorite u grupi. Biće sve to dobro, kao što sam najavio. Dosadašnje greške s terena svešćemo na minimum ili sasvim otkloniti – siguran je Kolarov, koji nema nameru još dugo da odlaže dres s državnim grbom.

– Gledaćete me još desetak godina. Taman koliko mi bude trebalo da po broju nastupe preteknem rekordera Dejana Stankovića. Šalim se, naravno, za Dekija. Igraću za Srbiju sve dok me budu hteli selektori i dok se svakom pozivu budem radovao kao da je prvi – obećava zamenik kapitena Branislava Ivanovića, inače ponosan što posle letnjih dolazaka njegovih mlađih kolega iz reprezentacije Lazara Markovića i Dušana Tadića na Ostrvo kolonija srpskih fudbalera u čuvenoj Premijer ligi broji rekordnih sedam igrača.

Matić: Radimo na defanzivi

Nemanja Matić, jedan od najboljih zadnjih veznih Evrope i velika uzdanica Žozea Murinja u Čelsiju, nije hteo da otkriva detalje prvog susreta s Advokatom, osim što je objasnio na čemu se ovih dana najviše radi na treninzima u Staroj Pazovi.

– Rano je za neke veće zaključke o metodama rada novog selektora, kao i za njihovo poređenje s treninzima i taktikom prethodnog šefa. Primećujem da će dosta biti polagano na igru u defanzivi – naveo je visoki kvaritelj igre, izuzetno koristan i u organizaciji akcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari