Beograd – Za načelnika beogradske Policijske brigade biće ponovo postavljen nekadašnji komandant Nebojša Pantić, potvrđeno je Danasu iz više izvora u policiji. Narednih dana očekuje se da Pantićbude i zvanično imenovan za načelnika. Trenutno, Brigada nema načelnika, većtu funkciju vrši zamenik načelnika Stevan Pavkovićkoji će, prema nezvaničnim saznanjima, uskoro biti penzionisan.

Kako nam je rečeno, Pantićse vraća na čelnu funkciju u Brigadi po zahtevu policajaca koji su u noći između petka i subote zbog premora odbili da izađu na redovne zadatke na ulicama Beograda.

Nebojša Pantićje bio smenjen 2005. nakon incidenta na pokaznoj vežbi na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“. Tada je eksploziv koji su psi tragači trebali da pronađu greškom završio u avionu koji je odleteo za Skoplje. Tada je smenjen i Slavko Mišić, komandir čete vodiča službenih policijskih pasa. Inače, upravo četa vodiča službenih policijskih pasa nalazi se u okviru Policijske brigade.

Kako navodi izvor Danasa iz policije, Pantićje smenjen na insistiranje bliskih saradnika tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Dragana Jočića, između ostalih i Mladena Kuribaka, načelnika Uprave policije. To je tada izazvalo nezadovoljstvo u policiji, jer se smatralo da Pantićnije odgovoran za propust tokom pokazne vežbe na aerodromu, odnosno da je „žrtvovan“.

Mladen Kuribak je pre dolaska Jočića na mesto ministra policije radio u SUP-u Pančevo, kao komandir saobraćajne policije. Početkom 2005. unapređen je u zamenika načelnika Uprave saobraćajne policije, a kasnije je imenovan za načelnika Uprave policije. Inače, MUP Srbije se svojevemeno o slučaju na aerodromu uopšte nije oglašavao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari