Organizatori Parade ponosa u Beogradu najavili su juče da je sve spremno za njen početak i da neće odustati od manifestacija planiranih za sedmicu pre šetnje 6. oktobra ukoliko šetnja bude zabranjena.

– Beograd prajd je spreman i što se nas tiče mogli bi već sutra da počnemo. Gotovo svi gosti iz inostranstva potvrdili su dolazak na Prajd 2012. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primiće 5. oktobra švedsku ministarsku za EU, specijalnog izvestioca EP za Balkan Jelka Kacina i grupu evropskih parlamentaraca, koji će u Beograd doći zbog Parade ponosa. Prvi put ove godine za saradnju su otvorene i neke institucije, pa nam se javio i Odbor za ljudska prava Skupštine Srbije, rekao je Goran Miletić iz Organizacionog odbora Prajda 2012.

Organizatori su podsetili da će pre planirane šetnje 6. oktobra u Beogradu biti održan petodnevni Prajd vik (Prade week) u okviru kojeg će biti organizovane izložbe, modne revije i diskusije. Oni su ponovili zahteve Beograd Prajda, među kojima su javna rasprava o zakonskim izmenama u interesu LGBT populacije, dopuna Krivičnog zakonika Srbije, kako bi se ustanovilo krivično delo zločina iz mržnje i procesuiranje svih osoba zbog čijeg je delovanja zabranjen Beograd Prajd 2011.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari