Nedim Sejdinović: Vlast nastavlja pritiske na medije

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine, za Danas o dijalogu medijskih udruženja sa Vladom Srbije

Ostavite komentar


  1. Koja je to mantra da u Srbiji ne postoje medisjek slobode?Zar je ikome zabranjeno da pise i izvestava sta zeli i hoce?Da je tako ne bi postojali mediji poput n1,b92,blica,nina,vremena kojima dan pocinje i zavrsava sa uvredama i kritikama na racun aktuelne vlasti.Pa je jos po ovom predsedniku NDNV-a.koje su zajedno sa UNSom i NUNSom sramota za novinarsku profesiju negativno etiketiranje kada se pojedini mediji nazovu po imenima njihovih vlasnika,valjda se stide toga, a kada oni na najgori nacin prozivaju druge medije da su provladini,tabloidni,smece od novina onda je to u redu?I sto je jos najsmesnije oni koji su najglasniji u nekakvoj borbi protiv nekakve cenzure,a to su upravo gore navedeni mediji, je najvise i sprovode.Pokusajte ostaviti neki normalan komentar na njihovim sajtovima a da nije najgrublje vredjanje i pljuvanje Vucica i SNS-a.Naravno da vam komentar nece biti objavljen.

    1. Postoji maksimalan broj slova koje ove poruke prihvataju pa ne mogu objasniti sve primere krsenjs medijske skobode u srbiji tj proganjanja onih koji deugacije govore i misle od trenutno vladajuceg rezima.
      Juzne vesti
      Olja Beckovic zabranjena
      B92 vise ne kritikuje rezim slobodno kao pre 2012
      Politika oterala Petricica jer se previse bavio Vucicem. Postsla je rezo)imsko glasilo kao nekada „komunist“.
      Ni u jednom minutu ni nacionalne tv placane of svih gradjana ni u privatnim tv ni u jednoj minuti novinari ne smeju ds dovedu za isti sto SNS i bilo koga iz opozicije da se sucele.
      Novine ne raskrinkavaju dlucajeve korupcije rezima na vlasti sto bi trebalo da im je najvaznija delatnost a u nacionalnoj TV apsolutno i jedina.
      I sve tako dalje.

      1. Zbog istog ogranicenja odgovoricu samo na vase navedene tvrdnje.U Juznim vestima se sprovodi poreska inspekcija kao i u svim firmamam u Srbiji.Da li im je zbog toga zabranjeno da rade? Nije.Olja Beckovic je sama dala otkaz nezadovoljna uredjivackom politikom nakon promene vlasnika b92.A na sta je lico b92 tokom vladavine DS-a svi dobro znamo.Snose podjednako istu odgovornost kao i tadasnja politicka elita za pljackanje i unistavanje ove zemlje jer su ih svojom propagandom godinama odrzavali na vlasti.Sto se Petricica tice,nisam nesto upoznat sa slucajem ali znam da je takodje sam podneo ostavku.Sto se tice suceljavanja mislim da to nije do televizija vec jednostavno clanovi SNS-a ne zele da ucestvuju u takvim emisijama sto je njihovo pravo,svidjalo se to nama ili ne.Imali smo gomilu primera gde su clanovi opozicije odbijali da gostuju u emisijama gde su pozvani ljudi iz aktuelne vlasti.Sto se tice korupcije ne znam da li citate ili gledate medije koje sam naveo u prvom postu.Pa njima je to jedini zadatak.Samo sto se u odnosu na period vladavine DS-a kada se korupcija merila milijardama evra sada to svelo na nekakve udzerice,fontane,jelke,krezave ivicnjake,ispucalu kaldrmu jer nemaju o cemu drugom da pisu.Kada bih poceo da nabrajam sve afere i slucajeve korupcije bivse vlasti sumnjam da bi sve stalo u jednu poruku.
        I tako dalje…

  2. Pa, da li je i vama smesno kad neko putem medija kaze da nema medijskih sloboda? Pa, kako onda imas mogucnost da javno kazes da nema medijskih sloboda?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.