Negotin se odvojio od Vojvodine: Nakon pisanja Danasa zamenjen bilbord u Negotinu na kome je pisalo “Vojvodina ne sme da stane” 1Foto: Privatna arhiva

Samo dan nakon što je Negotince zbunio bilbord sa fotografijom na kojoj su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević, a gde je napisano “Vojvodina ne sme da stane”, zamenjen je novim, sa novim natpisom “Negotin ne sme da stane”.

Dan nakon pisanja Danasa, i brojnih medija, da je u istočnoj Srbiji, u Negotinu, postavljen bilbord Srpske napredene stranke, na kome piše “Vojvodina ne sme da stane”, on je zamenjen drugim.

Poverenik “Narodnog pokreta Srbije”, ispred koalicije “Srbija protiv nasilja” u Negotinu, Slađan Mihajlović, za Danas kaže, da je odmah nakon pisanja pojedinih medija, bilbord, preko noći zamenjen.

“Odmah kako se vest pojavila, čim je pao mrak, oni su bilbord zamenili novim. Mislim da je ovo neki vid nasilja nad našom krajinom, pošto ovakve greške ne smeju da se dešavaju”, objašnjava Mihajlović.

Negotin se odvojio od Vojvodine: Nakon pisanja Danasa zamenjen bilbord u Negotinu na kome je pisalo “Vojvodina ne sme da stane” 2
Foto: Privatna arhiva

Prema njegovim rečima, naprednjaci su brzo reagovali i ispravili očiglednu grešku.

“Sada Negotinci mogu da vide, kako vlast radi. Kakav je odnos prema njima. Još uvek mi nije jasno kako je bilbord “Vojvodina ne sme da stane” završio u Negotinu. Verovatno ne obraćaju pažnju šta rade i kako rade, u ovoj njihovoj jurnjavi za glasovima”, kaže za Danas Slađan Mihajlović.

On kaže da je taj bilbord izazvao osmehe na licima Negotinaca, ali ipak ostaje gorčina u ustima stanovnika ovog gradića na istoku zemlje.

“Kada vidite ovako nešto, vi shvatite kako se neko odnosi prema vama. Po meni to su stvari koje ne smeju da se dešavaju. I na sednicama im govorimo da čitaju materijal koji dobiju, ali oni ne slušaju, tako da su kod njih ovakve greške moguće”, ističe Mihajlović.

U Negotinu postavljen bilbord „Vojvodina ne sme da stane“

Podsećamo, u ponedeljak 11. decembra, Negotince je zbunio bilbord koji je, kako oni kažu, postavljen nekoliko dana ranije. Na fotografiji na kojoj su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević bilo je napisano “Vojvodina ne sme da stane”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari