Negotin: U Luci Prahovo najveća zaplena cigareta u istoriji carinske službe 1Ilustracija Foto: Uprava carina

Zaplenom rekordnog tovara od čak 50 tona neprijavljenih cigareta raznih robnih marki službenici Uprave carina uspeli su da i preseku još jedan organizovani lanac nelegalne trgovine akciznim proizvodima. U toku je detaljan pregled zaplenjenog tovara, a očekuje se da ekvivalent masi od 50 tona bude gotovo 40 miliona komada nelegalnih cigareta, što bi bila najveća pojedinačna zaplena cigareta na granicama Srbije ikada zabeležena.

Službenici Uprave carina u Luci Prahovo zaplenili su tri brodska kontejnera u kojima je bilo 50 tona neprijavljenih cigareta u čemu su imali  podršku pružili Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i inostranih partnera koji se bave suzbijanjem krijumčarenja, saopštila je Uprava carina.

Kako se navodi u saopštenju u toku je detaljan pregled zaplenjenog tovara, a očekuje se da ekvivalent masi od 50 tona bude gotovo 40 miliona komada nelegalnih cigareta, što bi bila najveća pojedinačna zaplena cigareta na granicama Srbije ikada zabeležena.

-Ceo slučaj otkriven je nakon što je tovar kamionima ušao u Srbiju iz Crne Gore sa namerom da tranzitira brodskim putem ka Rumuniji, ali se nakon istupa ka toj susednoj zemlji ubrzo opet volšebno pojavio na carinskom području Republike Srbije ne prijavljujući prethodno robu koju prevozi – navode u Upravi carina.

Kažu takođe da će precizna količina krijumčarenih cigareta biti poznata tek nakon detaljne kontrole koja zbog veličine tovara može da potraje i do 24 časa, a o krajnjem ishodu ovog slučaja na kome je trenutno angažovano svo raspoloživo ljudstvo Uprave carina Srbije – javnost će biti obaveštena nakon što detaljan pregled bude bio okončan.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari