Negotinski školarci i predškolci u biblioteci obeležili Međunarodni dan osoba sa invaliditetom 1Foto: Narodna biblioteka "Dositej Novaković" Negotin

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom od 1992. godine obeležava se 3. decembra širom sveta. Obeležavanju predstojećeg dana osoba sa invaliditetom pridružili su se negotinski predškolci i školarci radionicom posvećenom drugarstvu.

Narodna biblioteka „Dositej Novaković“ Negotin zajedno sa negotinskom Osnovnom školom „12 septembar“ i Predškolskom ustanovom „Pčelica“ priključila se obeležavanju 3. decembra, međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

U negotinskoj narodnoj bibliteci negotinski osnovci i preškolci sa svojim nastavnicima i vaspitačima su crtali, tema je bila drugarstvo i nastali radovi izloženi su na panou u biblioteci.

Tokom radionice, učesnici su razgovarali o različitostima, a na kraju su zajedno sa svojim vaspitačima čitali knjige na temu osoba sa invaliditetom.

Negotinski školarci i predškolci u biblioteci obeležili Međunarodni dan osoba sa invaliditetom 2
Foto: Narodna biblioteka „Dositej Novaković“ Negotin

Svi učesnici radionice dobili su besplatnu godišnju članarinu, kažu u Narodnoj biblioteci „Dositej Novaković“ u Negotinu.

Inače, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom simbolizuje akcije koje bi trebalo preduzimati svakodnevno kako bi se stvorile zajednice koje su raznolike i prihvatljive za sve ljude.

Obeležava se svake godine 3. decembra sa ciljem da se promoviše puno i ravnopravno učešće osoba sa invaliditetom.

Milijarda ljudi ili 15 odsto svetske populacije ima neki oblik invaliditeta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari