Nekoliko požara u fabrici nameštaja u Leskovcu 1

Leskovačku kompaniju za proizvodnju nameštaja „4 EM“ po treći put za nekoliko godina unazad zadesio je katastrofalni požar.

Požar je izbio u magacinu gotove robe u prostorijama bivšeg društvenog preduzeća „Drvni kombinat“ u Leskovcu i salonu proidaje, lociranih uz samu ogradu srednje „Škole za tekstil i dizajn“ u Leskovcu.

Višesatnu bitku sa vatrenom stihijom vodile su četiri ekipe vatrogasaca iz Leskovca i Vlasotinca potpomognuti nesebičnim angažovanjem dvadesetak radnika koji su se zatekli u radnoj smeni. Požar je izbio iznenada, kako saznajemo u leskovačkoj Policijskoj upravi, oko popdneva u petak 13.aprila, a ekipe vatrogasaca su pristigle odmah po pozivu i nakon obuzdavanja požara ostale u dežurstvu na zgarištu ,juče, do kasnih večernjih sati. Izgorelo j oko 800 metara kvadratnih magacinskog ali i dela proizvodnog prostora prepunog fino uradjenog nameštaja: goreli su luksuzni ležajevi, vitrine, komode, tepisi, stolice i mnogo toga, a šteta je ogromna…

Šta je pravi uzrok ovog velikog požara, u kojem na sreću nije bilo stradalih sobzirom da je škola u neposrednoj blizini, utvrdiće intezivna istraga koja je u toku. Inače ovu leskovačku kompaniju, kako saznajemo nezvanično u leskovačkoj Policijskoj upravi , prvi veći požćar je zadesio 2011 godine u sedištu kompanije u naselju Palikuća nadomak leskovačke varošice Vučje, drugi put naredne 2012 godine u skladištu nameštaja i treći put juče u Salonu nameštaja u Leskovcu.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.