Nemački ambasador pozdravio brzu intervenciju KP i građana nakon napada na sveštenika u Prizrenu 1Jurn Rod, ambasador Nemačke u Prištini Izvor: Tviter

Ambasador Nemačke u Prištini Jern Rode zahvalio je Kosovskoj policiji i građanima na brzoj reakciji nakon što je u Prizrenu napadnut sveštenik Srpske pravoslavne crkve, javlja portal KoSSev.

Napad se dogodio u centru grada, ispred hotela „Teranda“, kada je jedan muškarac, prema saopštenju Eparhije raško-prizrenske, postavilo zastavu OVK na autobus sa hodočasnicima iz Srbije, a sveštenik ih dočekao i savetovao da ne nasedaju na provokacije, prenosi KoSSev.

On je napao sveštenika i zavrnuo mu ruku, svešteniku su u pomoć pritekli jedan kosovski policajac i jedan građanin Albanac, nakon čega je „nasilnik pobegao sa svojim vozilom“, saopštili su iz Eparhije.

U međuvremenu je stigla potvrda da je osumnjičeni uhapšen.

Komentarišući saopštenje Eparhije-raško prizrenske koja je ujedno osudila napad na sveštenika, nemački ambasador na Kosovu, Jern Rode je društvenoj mreži Iks (X) zahvalio na brzoj intervenciji.

„Hvala na brzoj intervenciji građana Kosova i Kosovske policije kada je juče u Prizrenu fizički napadnut sveštenik Srpske pravoslavne crkve. Ova građanska hrabrost zaslužuje aplauz!“, poručio je nemački diplomata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari