„Plivao sam u fekalijama, to što radite Dunavu je zločin“: Nemački hemičar o zagađenju u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Poglavniče! Hoćemo li takvi u Evropu?! U fekalijama? Koliko još decenija treba da ste na vlasti da rešite to pitanje, bagro nijedna!?

  2. Tek će se plivati u fekalijama. Beograd na vodi fekalije direktno šalje u Savu, a odatle idu dalje … u mimohodu.

  3. A hiljade kupaca na Strandu, Lidu, Beloj steni se kupaju unistim tom Dunavu godinama, a zahvaljujici Nemackoj 90 tih i sankcijama, industrija u Srbiji gotovo unistena, pa se sada izbacuje jos manje otpada u reke nego 70 , 80 tih godina. Neka nas nkegovs Nemacka ugura u EU kao njihove saveznike iz svetskih ratova,ili neka daju čovu za ekologiju ko da smo clanica a ne neku mizeriju, pa ce se kupati na lepom plavom Dunavu kroz Srbiju.

  4. Mene je juče bilo sramota.
    Sad sam besna.
    Ima li većeg blama za državu?

  5. @marija
    Koju drzavu da bude blam? Mi nismo drzava. Ovo je seoska utrina na kojoj se radikalcine decenijama izivljavaju. Svadjaju nas sa svima, pljackaju i obmanjuju lakoverno stanovnistvo.

  6. Koliko se sećam fekalije su se od uvek ispuštale u Savu od Sajma do tramvajskog mosta. U Dunav kod hotela Jugoslavija i na samom ušću. Nije to ništa novo.

  7. Iz EU smo dobijali donacije za preciscavanje otpadnih voda.
    Gde su nestale pare?
    Skoro svaka malo veca opstina je dobijala sredstva, a i kod mene plivaju g***a u centru grada, iako su sredstva pompezno najavljivana pre par godina… A sad muk…

  8. Najgore je što nema naznaka da će se u skorije vreme nešto promeniti. Ne verujem ni da je u planu.

  9. Isti je slucaj i sa Savom , splav do splava, vikendica do vikendice i svi fekalije u Savu, prava septicka jama

  10. Tacno, ispustanje fekalija je zlocin, isto kao sto je zlocin ono sto nama drzava ovog naucnika, Njemacka, radi vjekovima. Kada bi nas zapad na celu sa Njemackom ostavio na miru da izaberemo casne i postene ljude na vlasti, ne bi bilo fekalija u Dunavu. Naravno, zapadu ne odgovaraju moralni ljudi na vlasti u Srbiji, tako da bi ovom kvazi naucniku bilo bolje da cuti i pokrije se po usima jer je i on zasluzan sto su fekalije u Dunavu, podrzavajuci politiku svoje zemlje prema nama.

  11. Најружнији град на свету на најлепшем месту на свету!

  12. Sad će Ćisve da popije vodu iz Dunava da dokaže da Švaba laže. LOL

  13. @Natasa Da mi je shvatiti vasu logiku. Zapad je kriv sto mi biramo radikalsko-socijalisticku bagru!!! Ovakva nesposobnost da se za bilo sta preuzme odgovornost i patolosko uzivanje u kompleksu zrtve celog sveta, zaista nema premca. Zato nam i odlaze najbolji , a ostaju mediokriteti i poltroni. I to na Zapad Natasa, „truli“ Zapad. A vi provedite ostatak zivota u samosazaljenju, meni ne pada napamet. Zato sam i otisao pre 31 godinu i spasio se.

  14. Precednik voli huliganske tribine,i gradiće tuđim parama -narodnim,stadione fudbalske,briga ga za Dunav i Savu!

  15. To smo mi….takve su nam i planine.posebno kada dodji Beograda i sa svojim dzipovima i motorima

  16. Selo gde ja zivim je bukvalno pod fekalijama,seliti se ponovo moramo.Deset trovaca koja su zasticena od Ministra mogu da rade sta hoce. U Srbiji se nepostuje Ustav ni Zakon ,samo “Zakon Jaceg’

  17. U pravu je ali mi kaskamo za Evropom pola veka pa je i normalno što je naš deo Dunava zagadjen a njihov čist. Do pre 50 godina njihov deo Dunava je bio mrtva reka.

  18. Nije Sloba kriv, mi smo krivi, mi smo …
    Isto tako:
    Nije Nemac kriv, mi smo krivi, mi smo …

  19. Švaba se malo za…bao! Nije znao za jadac sa g…ima! Trebao je isplivati pre Novog Sada, i taksijem se dočepati ž.stanice NS. Unapred je trebao rezervisati kartu za „Sokola“, i uz mnogo sreće se dočepeti „vukojebine“ zvane st. „Centar“, valjda??? Uz psa vodiča, trebao se domoći glavne autobuske stanice u BG-u, koja je u izgradnji, a čija je izgradnja već duže vremena obustavljena. Dakle, ne znam kako, ali je trebao sesti u autobus, i domoći se Golupca, gde je opet mogao da zagazi oprezno u vodu, kroz i gomilu platičnih flaša, i dočepati se sredine Dunava! Tu je koncentracija pomenutih g..ana znatno smanjena, (plivaju samo „Smederevci“ i somovi), pa je uz rizik mogao da nastavi da pliva, ali oprezno, da ga ne uvuku turbine Đerdapa, što bi se tragično završilo jer su zaštitne rešetke odavno propale! P.S. koja ga je budala za..bala, da se upušta u plivanje Balkanskim rekama. Bolje da se u startu udavio u čistoj vodi ispod „Švarcvalda“!!!

  20. Čekaj dok proradi Rio tinto pa doda još malo arsena, bora i sumporne kiseline u reke

  21. @Natasa
    Da smo izabrali, koga? Jos gadnije rusofilcine koji bi isli sa spiskovima u rukama od kuce do kuce i proveravali ko ima nalog na Instagramu, Fejsbuku i slicno, i trazili listing komentarisanja, i u slucaju nedopadljivog razmisljanja, slali bi nepodobne na prevaspitanje kod gazde u Sibir?

  22. Znači, Dunav je najdublji u Kazanu, najširi kod Golupca i najgušći kod Beograda.

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 10

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.