Nepoznati mladić fizički nasrnuo na pripadnika obezbeđenja "Prajd info centra", nakon što je slomio zastavu duginih boja 1Foto: Screenshot/Belgrade Pride

Nepoznati mladić danas oko 14 časova fizički je nasrnuo na pripadnika obezbeđenja „Prajd Info Centra“, nakon što je slomio zastavu duginih boja koja je redovno postavljena iznad izloga centra, objavljeno je na Instagram stranici „Belgrade Pride“.

Kako se navodi u objavi, kada je radnik obezbeđenja reagovao, napadač ga je oborio na zemlju i počeo da udara pesnicama po licu, a zatim je pobegao.

Oni dodaju da su policija i hitna pomoć brzo reagovali na poziv koordinatora „Prajd info centra“.

„Ovo je 20. po redu napad na „Prajd info centar“, ali prvi slučaj u kome se dogodio fizički napad na osobu zaposlenu u „Prajd info centru“. Ovakvi primeri nam daju do znanja kako LGBTI+ zajednica u Srbiji, ali i Beogradu, i dalje nije bezbedna čak ni tokom dana u jednoj od najprometnijih ulica Beograda“, ukazali su oni.

Iz Belgrade Pride-a zahtevaju od policije i tužilaštva da bez odlaganja identifikuju i privedu pravdi počioca fizičkog napada na radnika obezbeđenja „Prajd info centra“.

„Istovremeno, javnost mora biti obaveštena o identitetu i motivima ovog ali i svih drugih ranijih napada na centar. Nova zastava je postavljena i već se vijori“, naglasili su oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari