Od 18 postupaka do samo jednog godišnje: Zašto su pacijenti odustali od ideje da na sudu traže pravdu zbog lekarske greške?

Sve manje sudskih procesa protiv lekara zbog nesavesnog pružanja lekarske pomoći

Ostavite komentar


  1. Мој син је преминуо, постављена му је била погрешна дијагноза, све пише у медицинској документацији. Из свог искуства питам се колико је тако деце прошло? Да ли се вреди борити за правду.

  2. Hvala za ovaj tekst! Još jedna stvar je po sredi – sada Ministar zdravlja mora da odobri spoljnu kontrolu kvaliteta rada neke ustanove, sve to traje, a nalazi inspekcije su uvek „Nije bilo propusta“, pa onda u odeljku „Preporuke za dalji rad“ navedu propuste. Nažalost, najvažnije i najsvežije zanimanje ovde je organizovano kao mafija. Čast svima koji časno obavljaju taj posao!

  3. Tuzilastvo odbaci krivicnu prijavu a da ne izvede ni jedan od predlozenih 100 dokaza falsifikovanja medicinske dokumentacije. Tuzilac, zajedno sa predsednikom Sudsko medicinskog odbora menja misljenje vestaka u korist prijavljenih lekara. Tuzilac stiti lekare za nesavesno lecenje, na stetu bolesnika i istinei drustva. U ovom slucaju, lekari i tuzioci su se umrezili u nezakonitim radnja prikrivanja krivicnog dela i izvrsioca. Samo jedan, od svih poslenika pravde koji su resavali moju krivicnu prijavu radio je po zakonu i na osnovu cinjenica. Izmesten je sa predmeta. Meni je jasno, broj presuda za nesavesno lecenje nije odraz dobre medicinske prakse vec nenormalnog i nemoralnog rada tuzilastva. Put do pravde u tuzilastvu (u mom slucaju), bio je prava golgota.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.