„Nešto ovde nije kako treba“: Iz Društva arhitekata Novog Sada upozoravaju da je građevinska dozvola izdata za rekonstrukciju, a ne rušenje Parohijskog doma

Ostavite komentar


  1. Pok. Patrijarh Pavle je često govorio:“Ne verujte previše ljudima, izdali su i Boga, zašto ne bi i čoveka“!

  2. Nažalost arhitekti su potpuno u pravu. Ponavljam: na žalost svih nas, jer se vidi, koliko daju na njihova (stručna!) mišljenja… Sramota!!
    Sećam se: onomad, kada se gradila zgrada SNP (koju smo tada mi mladi nazvali „grobnica“, jer nam je izgledala kao jedna ogromna grobnica tj. kripta), na mestu te, stajale su još velelepne, ali od nebrige dotrajalog izgleda stare, secesionistične zgrade. Umesto ta te zgrade malo urede, oni ih srušiše, tako narušivši izgled najstrožeg centra! Kada sam ja, na čelu (tada još) mladih novosađana digla glas protiv toga (javno, preko medija!), olako su me ućutkali…
    Kako vidim, od tada se ništa nije promenilo, šta više sve je gore i gore… !!

  3. Нови Сад ужас за гледсти но Врбас ту је тек ругло од грађевинске мсфије грађани су постављали питања у Општини испекцији само кажу све је по акону.Сачувај Боже.

  4. I SPC se pridružila građevinskom nasilju. Pogledajte novu crkvu u Petrovaradinu. Kakva ružna zgrada i sa dva sprata više je sazidana da zatvori put i pogled na hram. A sve zato što nadležna crkvena vlast nije htela da otkupi staru kuću i napravi parohijski dom ili salu za okupljanje i potrebe vernika…bilo im skupo!!!

  5. Био сам пре две недеље у Новом Саду и зблануо се. Све сам мислио да је нека грешка, сад видим да није. Новосађани, организујте се и станите на пут овоме и свему сличном!

  6. Danas, u ovoj i ovakvoj Srbiji, sve može ! Nema iznenadjenja .
    Zato, sad je kranje vreme i pravi čas da svi dobro razmislite i ne nasedate na razne bajkovite priče – bajke, koje nas bombarduju sa svih strana.
    Realnost je realnost

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.