„Neverovatno čime se naša vlast hvali u 21. veku“: Sagovornici Danasa o milion prevezenih putnika prugom Beograd – Novi Sad

Ostavite komentar


  1. Ni mi u Beogradu, ne bi znali gde smo, da nas ostave u prokopu.
    Inače, koliko su šina u Vojvodini povadili ovi na vlasti, da li neko zna tačan podatak, čini mi se da sam unazad, do jedne godine, pročitao da su uklonili 400 km šina.

  2. Можда се трба забранити власти да уопште помиње тј хвали се свиме што је изграђено, јер то све ради у политичку сврху.

  3. Kako je uopšte moguće da se uprkos očiglednim prednostima železničkog saobaćaja, železnica u Srbiji sistematski uništava decenijama.!? Zbog kamionskih lobi grupa, taksi udruženja i sličnih korupcionaških. Sada smo otkrili rupu na saksiji! Zemlja koja nema železnicu a mi je praktično nemamo, ne pripada civilizaciji, pripada istoriji od pre dva veka! Naravno, niko neće odgovarati za učešće u uništenju dragocenog resursa i infrastrukture. Unišptena je industrija vagona i lokomotiva koja je u Srbiji imala 4 fabrike sa dugom tradicijom.

  4. Istovremeno su vanredno izmenili red voznje 5 septembra, tako sto su redukovali broj polozaka bas u vreme kada se broj putnika povecao – pocela skola, zavrsili se godisnji odmori… i to u vreme odlaska i povratka sa posla !
    Bas poslovno i logicno

  5. 74. godine proslog veka je postojao voz iz Novog Sada do Malmo u Svedskoj. Danas iz Novog Sada nema voz ni do Subotice. To je napredak Srbije. A kad ce ni sam Bog ne zna, jer se ne vidi mnogo da se napreduje u izgradnji tzv brze pruge.

  6. Taj voz na tako kratkoj relaciji je više propaganda nego neko dostignuće. Bolje da su napravili brzu prugu do Niša gde ima aerodrom recimo. Ili prugu do Beogradskog aerodroma od prokopa.

  7. Juce sam bas isao od Nisa prema Bugarskoj granici i vidim da se i tamo gradi nova pruga prema Bugarskoj. Pruga prema Segedinu je nova novcata i gotova sa nase strane. Pruga prema subotici se isto pravi punom parom. Po meni iskreno,ne moze brze.I ovo mi je iznenadjujuce da se gradi tako da nema potrebe i za ovakvim zalopojkama.

  8. Koliko samo linija na području bg je ukinuto a vozovi su bili puni i saobraćali po deset i više puta. Svi gradovi oko bg bili povezani međusobno, bile linije šid-pančevo, pančevo -valjevo itd.

  9. komentar na izjavu gosn Vujica… a gde je bilo ovako civilizacijsko dostignuce pre nego sto se pojavio voz? nije ga bilo, dakle jeste civilizacijsko dostignuce za nasu zemlju… nelogicne izjave dajete gospodine Vujicu

  10. @Lokomotiva
    Ne mogu objaviti taj podatak da se ne sazna za njihovu bruku. Bili su gori od ovih koje kritikuju.

  11. Imali smo dobru železnicu,jedni je razbucali sada bi drugi da upravljaju na isti način kao i ovi pređašnji.Država,narod da plaća a oni da upravljaju bez ikakvih odgovornosti sa velikim platama

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.