Pedagoški fakultet u Vranju raspisao likovni, literarni i konkurs iz informatike za srednjoškolce 1Foto: Dušan Pešić

Učenici srednjih škola iz južne i istočne Srbije koji žele da učestvuju na nagradnom konkursu iz srpskog jezika i književnosti, likovne kulture i informatike i računarstva, koji je raspisao Pedagoški fakultet u Vranju, moći će da do 20. marta pošalju svoje radove.

Srednjoškolci iz Pčinjskog, Jablaničkog, Nišavskog, Borskog, Zaječarskog, Pirotskog i Kosovskopomoravskog okruga, koji budu želeli da učestvuju na konkursu iz srpskog jezika i književnosti, trebalo bi da napišu pisani sastav, esej, pesmu ili priču na jednu od sledećih tema: „Što se rođenim jezikom fiksira, to je zvezdama fiksirano“, „Zapamtilo se i sačuvalo ono što je uglavnom u reč stalo“, „Ubi me prejaka reč“, „Stvaramo na dijalektu“, „Aktuelnost dela Borisava Stankovića“, „Učitelju s ljubavlju“ i „O, učitelju, vrati mi… „.

Oblast likovne kulture odnosi se na radove tehnikom po izboru na neku od sledećih tema: „Moj sveMIR“, „Strip“, „Dizajn obuće“, „Logo za omiljeni brend“, „Metaforički autoportret (kolaž)“, „Ritam“, „Sakrivena slika“ i „Futuristički enterijer“.

Đaci zainteresovani za informatiku i računarstvo mogu da naprave prezentaciju, sajt ili aplikaciju na jednu od tri teme: „Sajber agresija i sajber nasilje na društvenim mrežama“, „Fotomontaža kao izvor dezinformacija na društvenim mrežama“ i „Fenomen lažnih vesti na internetu“.

Radove je potrebno poslati na adresu: Pedagoški fakultet u Vranju, Partizanska 14, 17.500 Vranje, ili na imejl: [email protected].

Proglašenje pobednika i uručenje nagrada obaviće se 7. aprila, na Dan Pedagoškog fakulteta u Vranju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari