Nije izglasana smena predsednice Skupštine Crne Gore Danijele Đurović 1Foto: Danijela Đurović Foto: Skupština Crne Gore

Poslanici Skupštini Crne Gore nisu izglasali smenu predsednice Skupštine Crne Gore Danijele Đurović. Bio je ovo nastavak sednice koja je prekinuta 2. septembra, kada je potpredsednica parlamenta Branka Bošnjak dala pauzu, a koja je trajala do danas.

“Ako vi niste spremni, gospođa Bošnjak je spremna“, poručio je na večerašnjoj sednici Skupštine Andrija Mandić, jedan od lidera DF.

Mandić je zahtevao od Đurović da mu odgovori da li će raspisati predsedničke izbore u slučaju da predsednik države Milo Đukanović raspusti Skupštinu.

Đurović mu je na to kazala da je „spremna da raspiše predsedničke izbore u skladu sa Ustavom i zakonima“.

Poslanica SDP-a Draginja Vukanović Stanković kaže da su se kolege iz DF-a pokajale.

„Vide da nemaju većinu. Mandić je postavio pitanje na koje nema pravo. Pa što ste sad iznervirali. Što ću ja sad. Vi imate većinu kada se stolice čuvaju i treba pobjeći sa izbornog polja”, rekla je Vuksanović Stanković obraćajući se poslanicima DF-a.

Mandić kaže da niko od njih nije tražio da se uradi nista suprtono Ustavu.

“Razumeo sam da u slučaju da predsednik krene u rušenje Ustava da ćete Vi raspisati izbore. Ako to niste spremni dajte nam papire da glasamo. Odgovorite mi jasno. Ako vi niste gospođa Bošnjak je spremna”, rekao je Mandić.

Danijela Đurović je naglasila da ne očekuje da smo spremni da rušimo Ustav.

„Ne očekujem da predsednik Đukanović postupi neustavno i raspusti Skupštinu. Neću ga braniti. Ako do toga dođe, spremna sam da uradim sve u skladu sa ustavom i zakonom. Sve što je moguce uraditi u skladu sa Ustavom i zakonom”, kazala je ona.

Šef Poslaničkog kluba DPS-a Danijel Živković je Bošnjak rekao da je ona prekršila Poslovnik.

“Rasprava je završena. Evo dve godine se dogovarate, skupljate se, vređate se, i došli ste na sednicu nakon rasprave da jedni drugima postavljate pitanja. Što se nas tiče radite što hoćete. To što vi dolazite iz DF nema veze sa funkcijom potpredsenice Skupstine. Vreme je da se glasa i podelite listiće da stvar završavamo”, kazao je on.

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić je saopštio da imaju ozbiljne namere da ovu državu vode u naredne dve godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari