Košarkaši Radničkog iz Kragujevca dodatno su zakomplikovali svoju ionako tešku situaciju u ABA ligi pošto su u meču 19. kola kao domaćini poraženi od Solnoka sa 91:82. Trener Kragujevčana Miroslav Nikolić razočaran je novim neuspehom, posle kojeg je njegov tim ostao na samo sedam trijumfa u najlošijoj sezoni u regionu.


– Profesionalno smo pripremili utakmicu, iako je rival došao oslabljen. „Odrali“ su nas. Pripremali smo njihove akcije, ali branili smo se bez koncentracije i oni su meč otvorili serijom 10:0. Igrači su nezadovoljni, jednu utakmicu odigraju, drugu padnu. Ovo nije samo umor, ovo je i glava, ali takva je selekcija. Teška je ovo ekipa za vođenje, šutnuli smo 46 šuteva za tri poena, a zonska odbrana se ne razbija samo šutem – iskren je Nikolić.

U ABA ligi sledi dvonedeljna pauza zbog odigravanja završnih turnira nacionalnih Kupova u svim zemljama regiona, a Radnički će se u četvrtak od 21.00 u Pioniru u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća sastati sa OKK Beogradom.

– Moramo da gledamo napred. Zahvaljujem se publici koja je i dalje uz nas, iako smo protiv Solnoka pokazali jako loše izdanje. Radićemo na sebi da im uzvratimo na tome što veruju u nas i kada odigramo jako loše – istakao je Stefan Birčević.

Mega Vizura nije uspela da zaustavi MZT, koji je pred svojim navijačima upisao trijumf od 80:72 nakon pobede nad Partizanom u gostima u prošlom kolu. Cedevita je održala korak sa vodećom Crvenom zvezdom slavljem u na strani protiv Širokog (73:68), dok je Krka odnela bodove iz Zadra (57:55).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari