– Medicinske ekipe Doma zdravlja Branko Zogović u Plavu sprovele su akciju redovne vakcinacije učenika osnovnih i srednje škole, a lekari ove zdravstvene ustanove uveravaju roditelje da nije u pitanju vakcina protiv novog gripa.

Direktor Doma zdravlja dr Safet Lješnjanin, izjavio je da se radi o redovnoj vakcinaciji učenika, a ne o vakcinaciji protiv gripa, kako su mislili neki od građana. „Sprovedena akcija vakcinacije školske djece realizovana je po važećem kalendaru i odnosi se na obavezni vid imunizacije, a ne na vakcinaciju protiv gripa“, objasnio je Lješnjanin.

Prema njegovim riječima, akcijom su obuhvaćeni učenici prvog, šestog i osmog razreda osnovnih škola i završni razred srednje škole. Govoreći o gripu, dr Lješnjanin kaže da je u ovom periodu, za razliku od prethodnih godina, značajno smanjen broj respiratornih infekcija. Interesovanje za vakcinu protiv novog gripa ni u Plavu nije veliko. „Tokom decembra prošle godine i u januaru ove, na području plavske opštine vakcinu protiv gripa je primilo 105 osoba, dok u februaru nijedna osoba nije vakcinisana“, rekao je dr Lješnjanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari