Nikola Kovačević: Tražiocima azila dati odmah putne isprave i radne dozvole

Pravnik za ljudska prava i dobitnik prizanja UNHCR-a za pomoć izbeglicama, u razgovoru za Danas

Ostavite komentar


  1. Divan covek humanista.Sta kad njih milion podnese taj zahtev ohrabren pozitivnim merama koje predlaze ovaj sa slike

  2. Samo nam izbeglice trebaju da rade za 300e i da nam obaraju i ovako nisku cenu rada…

  3. Kad je veliki humanista,nek ih vodi svojoj kući… Ili za ruke pa put Evrope…
    Ostavićete ih ovde da rade za 300 € ?
    Posle da siroti narod vadi oči i sa vama i sa njima !
    Žalosno…prodaja magle…

  4. Gospodine Kovačević, ne obmanjuj narod, te izbeglice imaju na raspolaganju ogromne sume novca, oni mogu tim novcem raspolagati bilo gde u svetu, nisu oni ništa izgubili, oni su krenuli jer su dobili sve što im treba i krenuli su kako im je rečeno, svi oni raspolažu sa šumom od 30000 do 50000 eura ne sakriva se iza činjenice, oni izmišljeni emigranti, Srbija nema za svoje građane à vi gospodine tražite od države da ih finansira.

  5. Koliko migranata je došlo u Srbiju( a koliko je prvorodjeni obećao), 127 zahteva….
    Pitanje je: ko je izbeglica a ko vojno sposobni migrant?
    Ne kažem da budemo neljudi, samo da vidimo prema kome se kako odnositi….

  6. Lepo to sve zvuci ,malčice je drugačije u praksi.
    Istina je da izbeglice niko ne voli.Ne vole ih ni oni koji su ih pozvali da dodju .U Nemačkoj ne mogu ocima da ih vide ,samo to ne znaci da postoje patrole za premlacivanje .Ima ih koji su vredni i hoće ,ali većina je došla iz rata i bedom razorenih zemalja niskih standarda.Tako da se njima Nemacka čini kao san a nemackom stanovništvu su oni noćna mora .U osnovi ti jadni ljudi su lutajuce duše od nemila do ne traga .

  7. vidim da zaradjujes na muci izbeglica iz azije. sram da te bude. stoim ne pruzas besplatny pomocy a ne da im uzimas svaky dinar koji zarade. stamota s kim zivim ovde u drzavy

  8. Bila sam i sama izbeglica s dvoje male dece 90-ih i ne bih zelela nikome takvu sudbinu. Iako sam cistokrvna Srpkinja rodjena u Hrvatskoj od roditlja iz Sumadije, bila sam tretirana kao uljez. Na kraju sam otisla u inostranstvo. Na osnovu mog licnog iskustva gde sam kao Srpkinja bila diskriminisana, ne ocekujem da ce iko u Srbiji pokazati osnvno ljudsko razumevanje za ove nesretne duze. Mit o srpskoj gostoprimljivosti i ‘sirokoj dusi slovenskoj’ je samo to – mit i nista vise, velika laz koju govorimo sami sebi. Zalosno.

  9. Jos jedan strani placenik i prodavac magle,naravno predsednik je i dalje prvi!! Ovoga sa migrantima proterati!

  10. Zasta li su Karadjordje i Milos dizali ustanke da bi nam ovi opet dovodili islam u Srbiju,napolje svi!!!

  11. Brada zvanje, znanje ili ono trece…?? Predlog bas ide na ruku domacim poslodavcima i drugim stetocinama…!! Steta sto se sagovornik, nije iskazao u borbi za valjan Zakon o radu…

  12. Pravnik za izbeglice?! U kom svojstvu je to? Advokat, zaposlen, funkcioner, agent strane službe, preduzetnik….šta je u stvari?!

  13. Samo neka produže tamo gde su krenuli. Imamo mi dovoljno naoaćenih ljudi, prvo njih nek zbrinu.

  14. Kada se jedna teritorija prazni od stanovništva nju naseljevaju oni kojima je ona bolja od zemlje u kojoj su živeli. Od kad je sveta i veka tako je bilo. Posvuda, pa i ovde.

  15. Problem izbeglica je problem onih koji su ga stvorili, SAD i EU. Neka ga oni i rešavaju.

  16. Živeo sam dvadeset godina na zapadu i dobro se sećam ovakvih likova koji su po službenoj dužnosti a u ime nekakvih ljudskih prava širili ovakve patetične priče.
    Sad kad odem tamo u posetu prijateljima mogu na svakom koraku da se uverim da
    multikultura nikako ne može da zaživi u stvarnosti.Najbolji primer su Romi koji su u dvanaestom veku došli u Evropu iz Indije i Pakistana i do dana današnjeg se nisu uklopili u Evrposku kulturu.
    A oni čak nisu ni verski ostrašćeni kao ovi što dolaze danas.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.