Nikša i Kostadin Terzić negirali krivicu, tužilaštvo predložilo pritvor 1Foto: Beta/Milan Timotić

Sinovi generalnog direktora Crvene Zvezde Zvezdana Terzića, Nikša i Kostadin Terzić negirali su krivicu u slučaju prebijanja U. J, a Drugo OJT podnelo je predlog za određivanje pritvora.

Sva tri osumnjičena su dala identican iskaz, odnosno negirali su izvršenje krivičnih dela koja su im stavljena na teret, ali nisu želeli dalje da iznose svoju odbranu.

– Tuzilaštvo nastavlja dalji rad u predmetu sprovođenjem dokaznih radnji, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena – rečeno je za Danas.

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Drugom osnovnom sudu predlog za određivanje pritvora protiv Nikše i Kostadina Terzića, kao i još jednog lica zbog nanošenja tesnih telesnih povreda oštećenom U. J, potvrđeno je za Danas.

Kako je navedeno iz Drugog OJT, Nikši je pritvor određen shodno članu 498 st.1 u vezi čl. 211.st.1 tačka 2. i 3 ZKP.

Za osumnjičenog Kostadina pritvor je određen shodno članu 498 st.1 u vezi čl. 211 st. 1 tačka 2 ZKP.

Kako je kažu iz Drugog OJT, za osumnjičenog L.K. pritvor je određen na osnovu člana 498 st.1 u vezi čl. 211 st. 1 tacka 1. i 2. ZKP.

U ZKP-u se navodi da član 498 stav 1 propisuje pritvor protiv lica za koje postoji osnovana sumnja da je učinilo krivično delo ako postoji neki od razloga iz člana 211. stav 1. tač. 1) do 3) ovog zakonika ili ako je okrivljenom izrečena kazna zatvora od pet godina ili teža kazna i ako je to opravdano zbog posebno teških okolnosti krivičnog dela.

Obrazloženje za određivanje pritvora za trojicu osumnjičenih obrazloženo je tačkom 2 člana 211 stava 1, a koji navode da se pritvor može odrediti protiv lica za koje postoji osnovana sumnja da postoje okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela ili ako osobite okolnosti ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, saučesnike ili prikrivače.

Nikši je pritvor predložen i na osnovu tačke 3 člana 211 stava 1, kojim se predviđa da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo ili dovršiti pokušano krivično delo ili učiniti krivično delo kojim preti.

Pritvor je predložen i za L. K. na osnovu tačke 1 člana 211 stava 1 jer postoji mogućnost se krije ili se ne može utvrditi njegova istovetnost ili u svojstvu optuženog očigledno izbegava da dođe na glavni pretres ili ako postoje druge okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari