Nino Brajović novi državni sekretar za medije 1Foto: www.mc.rs

Generalni sekretar Udruženja novinara Srbije (UNS) Nino Brajović imenovan je za državnog sekretara u Ministarstvu kulture i informisanja i biće zadužen za sektor medija, saznaje Danas iz više izvora.

To je danas potvrdilo i Ministarstvo kulture i informisanja koje je saopštilo da veruje da su dugogodišnje novinarsko i uredničko iskustvo, profesionalni angažman u Udruženju novinara Srbije i mnogobrojna dobijena priznanja najbolja preporuka za obavljanje odgovorne funkcije državnog sekretara za informisanje i medije.

„Takođe verujemo da su imenovanjem državnog sekretara stvoreni neophodni uslovi za rešavanje svih otvorenih pitanja u oblasti javnog informisanja, uz punu saradnju Ministarstva sa strukovnim udruženjima, regulatornim i samoregulatornim telima, medijskim profesionalcima i ostalim relevantnim činiocima“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Nino Brajović bio je predsednik UNS u dva mandata – od 2001. i od 2009. godine, a poslednjih nekoliko godina nalaziu se na mestu generalnog sekretara tog udruženja.

U Televiziji Beograd radio je od 1983. do 1992, a od 1987. do 1991. bio specijalni izveštač sa Kosova i Metohije, iz Slovenije i Hrvatske. Poslednje dve godine na televiziji bio je urednik glavne informativne emisije “Dnevnik” i unutrašnjopolitičke redakcije RTS.

Bio je glavni i odgovorni urednik časopisa Novinarstvo (1994-1995), potom direktor marketinga izdavačke kuće Klio (1995-1996).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari