Niš će od dosadašnje jedne Gradske uprave, imati šest Uprava 1Foto: Danas/Gradska uprava Niš

Umesto jedne Gradske uprave grad Niš će ubuduće imati šest Uprava, najavljeno je na današnjoj sednici Gradskog veća prilikom usvajanja predloga Odluke o organizaciji Gradskih uprava.

Ukoliko Skupština grada podrži predlog Gradskog veća, Niš će imati Gradsku upravu za organe grada i građanska stanja, upravu za finansije, upravu za građevinarstvo, upravu za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove, upravu za društvene delatnosti i upravu za imovinu i održivi razvoj.

Sekretar gradskog Sekretarijata za poslove uprave i građanska stanja Vesna Nešić istakla je da će se Gradska uprava reorganizovati kako bi se stvorila „moderna Uprava koja bi doprinela efikansijem radu sa strankama i omogućio veći stepen odgovornosti i kontrole organa prilikom obavljanja poslova i delatnosti Uprave“.

Ona je kazala da bi tokom 2021. godine trebalo da bude novih zapošljavanja u Gradskim upravama „u skladu sa zakonom i u skladu sa potrebama organa grada“, ali nije navela koliko će osoba biti zaposleno.

Na pitanje novinara koliko sada ima zaposlenih u Gradskoj upravi, Nešić je odgovorila da „podatak o zaposlenima u svim organima i službama grada imaju stručne službe“.
 
Grad Niš od 2016. godine funkcioniše sa jednom Gradskom upravom u okviru koje je 17 sekretarijata i Komunalna policija, Služba načelnika Gradske uprave, Služba za informatičko-komunikacione tehnologije i Služba za javne nabavke.  

Pre 2016. godine, grad je funkcionisao sa većim brojem uprava, ali bez sekretarijata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari