Niš: Festival „Nauk nije bauk“ u onlajn izdanju ovog vikenda 1Foto: sajt Festivala " Nauk nije bauk"

Festival „ Nauk nije bauk“, koji je 2009. godine pokrenula Gimnazija „Svetozar Marković“ iz Niša, i ove godine će biti održan u online izdanju, od 24. do 26. decembra, rekao je direktor ove srednje škole Marjan Mišić

On je kazao da je ovogodišnji Festival zbog epidemije koronavirusa, kao i prošle godine, preseljen u virtuelne laboratorije.

„Vlada veliko interesavanje za naš festival. Prijavljeno nam je preko 60 projekata, a učestvuju srednje i osnovne škole, fakulteti, kao i pojedinci“, rekao je Mišić.

Posetioci će od petka moći da pogledaju video – snimke eksperimenata, ali će i posle nedelje biti dostupni na internetu.

Učenici će svoje znanje moći da provere rešavanjem kvizova, a za zabavu su pripremljene edukativne igrice.

„Ovogodišnji moto našeg drugog onlajn izdanja je virtuelno igralište. To znači puno zabave. Tokom tri dana ovog onlajn događaja učesnici će realizovati svoje prezentacije u formi naučno popularnog videa, kratkog filma, aplikacije ili interaktivne igrice za učenje“, rekao je direktor.

On je dodao da će odabrani sadržaji biti predstavljeni i dostupni na veb – sajtu, zvaničnim Facebook i Instagram profilima, kao i na zvaničnom YouTube kanalu Festivala ”Nauk nije bauk”.

-Na Festivalu se mogu prijaviti učenici sa naučno popularnim eksperimentom u formi videa, ili kratak film naučno popularnog sadržaja, koji treba da traje najviše tri minuta, u celini ili u segmentima. Sadržaj može da bude video prezentacija naučnog fenomena, izvođenje naučnog eksperimenta ili kratak film naučno popularnog karaktera – objasnio je Mišić.

Sadržaj festivala „Nauk nije bauk“ koncipiran je tako da svi, počev od osnovaca preko srednjoškolaca do studenata, mogu da pokažu svoja dostignuća u nauci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari