Niš: Na društvenim mrežama nema poziva na protest, moguće je da neko i dođe 1Foto: Vesna Torović

Na društvenim mrežama danas do popodneva nisu objavljeni pozivi građanima Niša da sutra učestvuju na ekološkom protestu.

U Nišu su do sada organizovana dva protesta, 4. i 11. decembra, a pozivi građanima upućivani su preko društvenih mreža.

Ekološke proteste u ovom gradu do sada su neformalno organizovali pojedinci, a ne udruženja.

Građani su se okupljali ispred zgrade Skupštine grada u 14 časova, odakale su kretali u protestne šetnje i blokade saobraćajnica u širem centru Niša.

Inicijativa Ekološki ustanak je prethodno pozvala građane u Srbiji da sutra ne blokiraju saobraćaj, već da “organizuju proteste ispred lokalnih samouprava”.

“Moguće je da će se sutra okupiti i neki građani Niša ispred Skupštine grada, tim pre što smo to činili i prethodnih subota. Ali, ne znam čemu okupljanje i stajanje ispred jedinica lokalnih samouprava koje sutra ne rade”, rekli su za naš list neki od učesnika protesta.

Ekološki ustanak je saopštio da će se na sutrašnjim okupljanjima zahtevati poništavanje svih memoranduma i tajnih ugovora koje je neko poptisao u naše ime i raspuštanje radne grupe za Rio Tinto, kao i kontrola i proterivanje lokalnih zagađivača.

Prema njegovim rečima, građani koji budu protestovali ispred lokalnih samouprava ukazaće na svoje ekološke probleme i zagađivače i tražiće od lokalnih vlasti da se ti problemi reše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari