Niš obnavlja bratimljenje sa ruskim gradom Kurskom 1Foto: Sajt grada Niša

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski saopštila je da je bratimljenje ovog grada sa gradom Kurskom obnovljeno i da “sa ponosom može reći” da je prvi niški gradonačelnik koji je posle 2006. godine, kada je uspostavljena prva saradnja te vrste, posetio taj grad u Ruskoj Federaciji.

Sotirovski je kazala da su privrednici iz Kurska izrazili spremnost za otkup oblačinske višnje, a da je Niš uspeo da dogovori i saradnju koja se tiče Naučno – tehnološkog parka.

Ona i njen tim bili su u zvaničnoj poseti Kursku od 24. do 26. juna, a potom od 27. juna na sastanku Dani proširenja u Briselu.

Posete Kursku i Briselu bile su razlog zbog kojeg nije primila ambasadora SAD u Srbiji Kristofera Hila koji je posetio Niš 28. juna, kazala je.

“Ti susreti su bili ranije dogovoreni, a ja uvek idem tamo gde smatram da treba da se promoviše grad Niš. Ne želim nikome da se pravdam”, navela je ona.

Kako je dodala, na vreme je obavestila organizatore posete ambasadora Hila Nišu o svojim obavezama u inostranstvu i pitala da li je moguće da se dolazak ambasadora odloži, ali to nje bilo izvodljivo.

Američkog ambasadora primila je zamenica gradonačelnice Dušica Davidović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari