Niš: Oko 80 građana zadobilo prelome zbog pada na ledu, trotoari samo delimično očišćeni 1Foto: V. Torović

U ambulanti Klinike za ortopediju i traumatologiju u Nišu, danas i juče, javilo se više pacijenata koji su se povredili pri padu na ledu ili snegu, jer nisu očišćenisvi trotoari i ulice u gradu.

Na Ortopedskoj klinici u Nišu juče se ukupno javilo osamdesetak pacijenata, od kojih je znatan deo sa prelomima ili povredama zbog pada na ledu ili snegu.

“Na sreću, sve te povrede na ledu nisu bile teže, pa su svi pacijenti zbrinuti ambulantno i otpušteni na kućno lečenje. Ukupno su ortopedi u ambulatni imali više posla, jer je bilo i drugih povreda, koje su uobičajene”, naveli su iz Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu.

Prvi ovogodišnji sneg u Nišu, koji je pao u ponedeljak, nije napravio veće probleme u saobraćaju, ali se zbog viših temperatura topio tokom dana.

Rastopljeni sneg se zaledio na neočišćenim trotoarima tokom prošle noći zbog temperature, koja se spustila ispod nule, što građanima stvara probleme.

Radnici JKP „Medijana“ čistili su sneg na trotoarima na prometnim ulicama, ali je dosta leda i snega ostalo u manjim ulicama.

Mnoge Nišlije nisu očistili sneg ispred svojih kuća, zgrada ili poslovnih prostorija.

Nišlijka Marija Ilić, koju smo zatekli kako jedva hoda u Ulici Božidara Adžije u Nišu, rekla je da je „nedopustivo da komunalni radnici čiste samo trotoare na glavnim ulicama“.

„Trotoari na Bulevaru dr Zorana Đinđića su potpuno čisti, a vidite ovde, pedesetak metara dalje, sve je pod ledom. Ja sam stara i plašim se da ću da padnem na ledu. Ali morala sam da odem u nabavku“, kazala je ona.

Komunalna milicija u Nišu je upozorila Nišlije da su dužni da čiste sneg sa trotoara, a ukoliko to ne učine, kazne za pravna lica su 60.000, a za preduzetnike 20.000 dinara.

„Odgovorno lice u pravnom licu i fizičko lice će platiti kaznu od 6.000 dinara za neočišćen sneg i ledenice. Građani moraju da shvate da su dužni da u dužini od pet metara očiste sneg ispred svojih stambenih objekata, vlasnici ispred lokala, preduzetnici isped svojih poslovnih objekata, kao i ispred zgrada u izgradnji“, saopštila je Komunalna milicija u Nišu.

U Nišu, kako su dodali, do sada nije bilo većih problema i niko nije kažnjen.

Šef Zimske službe Nenad Stanković saopštio je da su sve saobraćajnice u Nišu prohodne, kao i putevi do svih sela, osim Sićeva.

Saobraćaj je normalizovan do Vrtišta, Trupala, Oreovca i Donjeg Vlasa.

„Na putevima ima leda, juče je bio otežan saobraćaj, ali su prigradski autobusi stigli do sela Kravlje, Popovac i Ostrovica. Sićevo je problematično zbog konfiguracije terana, tako da, za sada, tamo autobusi ne mogu da stignu“, rekao je Stanković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari