Niš: Oštra polemika zbog humke na ulazu u zgradu "Gorice", na Novom groblju 1Foto: privatna arhiva

Nišlija Nikola Aranđelović kazao je danas da nabacana gomila zemlje prekrivena cvećem na ulazu u zgradu menadžmenta gradskog pogrebnog preduzeća „Gorica“, na Novom groblju “nije humka”, već njegov izraz nezadovoljstva zbog nečišćenja groblja, zbog čega on, između ostalog, nije mogao da priđe grobnom mestu svoje majke.  

Igor Jovanić, rukovodilac Pogrebno – tehničkog sektora „Gorice“, ispred čije kancelarije je napravljena humka, kazao je za naš list da Aranđelović nije uputio zvaničnu pritužbu na neuređenost oko grobnog mesta njegove majke, a da je ovakav način izražavanja nezadovoljstva “necivilizovan, neprimeren i primitivan”.

Za bizarnu poruku ispred „Gorice“ javnost je saznala prošle sedmice, na sednici Skupštine grada Niša, kada je zamenik predsednika Skupštine grada  Igor Novaković uputio apel odbornicima da “povedu računa šta govore o menadžmentu Gorice”, jer im “neko pravi humke”, a imaju i porodice.

Rukovodilac Jovanić, inače kadar SPS-a, kazao je tada za Danas da je reč o humci koja može biti simbolična poruka menadžmentu i Gradu ili politička poruka njemu.

Dodao je da u menadžmentu ima mišljenja da su humku napravili pojedini bivši radnici koji su nedavno dobili presude u svoju korist, uz pomoć nekih od zaposlenih, a da on lično ne veruje da je to učinila “nezadovoljna stranka”.

Nišlija: Nije politička poruka

Nišlija Aranđelović kazao je danas da on na ovaj način nije hteo da insinuira ničiju smrt, niti da pošalje poruku političke prirode, već da onemogući zaposlenima da priđu do kancelarija, jer ne rade posao za koji ih građani plaćaju.

On je apelovao na Goricu, a posebno na rukovodioce, da poboljšaju kvalitet usluga koje su predviđene ugovorima, da se “ne bi nalazili na sudu”.

„Na grobnom mestu moje majke i još nekoliko okolnih nalazilo se nekoliko kubika zemlje, koja je onemogućavala prilazak pravim humkama. Pored toga, sve cveće, koje se tu nalazilo od dana sahrane, je ‘pomereno’ dva metra u stranu, na tuđi grob. Takođe, svaki kontejner iz okruženja je prepun, s obzirom na to da ih nisu praznili 50 dana“,  rekao je on za Južne vesti, dodajući da sve ovo nije rešeno, uprkos tome što je porodica upućivala usmene primedbe nadležnima.

Rukovodilac „Gorice“: Od početka kovid epidemije, naš akcenat je na sahranjivanju

Rukovodilac „Gorice“ Jovanić je rekao da je nezadovoljni građanin “imao puno mehanizama” da ukaže da je nezadovoljan stanjem oko grobnog mesta člana svoje porodice, ali da je on izabrao onaj „primitivni“.

Novo groblje ima 74 hektara i 35.000 grobnih mesta, a “ako neki deo nije u svakom trenutku očišćen, to ne znači da je takvo stanje na celom groblju”.

Uređenje groblja je permanentna aktivnost, radi se planski, cirkularno i deo po deo.

„Mi se bavimo osetljivom delatnošću i ljudi reaguju na različite stvari. Ali treba razlikovati veće probleme, kada, recimo, podrodica danima čeka da njihov član bude sahranjen, od onih sitnijih. Od početka kovid epidemije naš akcenat je na sahranjivanju, odnosno na tome da prođe što manje vremena od smrti osobe do njenog ukopa. Sve kapacitete smo usmerili ka tome, a korona je pritom prisutna i među našim radnicima. Za razliku od nekog prethodnog perioda, sa ponosom mogu da kažem da, evo, danas zakazujemo sahrane već za sutra“, rekao je Jovanić.

On je dodao da mu je “drago ako u postavljanju humke nisu učestvovali bivši i sadašnji radnici”.

 

Uzbunjivač: Šta ja da očekujem kad se vratim na posao?

„Pošto sam ja jedini bivši radnik „Gorice“ koji je u vreme postavljanja humke dobio pravosnažnu presudu o povraćaju na posao, logično je pretpostaviti da je Jovanić ,u svojoj optužujućoj izjavi, mislio na mene. Odmah sam rekao da je njegova pretpostavka o tome ko je postavio humku sumanuta i besmislena, što se polako i dokazuje. I šta ja uopšte mogu da očekujem kada se u januaru sledeće godine stvarno vratim na posao, a Jovanić mi bude rukovodilac? Katastrofu?“, rekao je za Danas Zoran Jovanović, uzbunjivač i nekadašni sindikalni lider „Gorice“, koji je 2017. godine, nakon ukazivanja na finansijske i druge nepravilnosti, proglašen tehnološkim viškom.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari