Niš: Povećan broj studenata sa respiratornim infekcijama 1Foto: EPA-EFE/ MARKO ĐOKOVIĆ

Zbog povećanog broja studenata sa respiratornim infekcijama Studentska poliklinika u Nišu će za njihove preglede do kraja nedelje opredeliti poseban deo svog objekta koji neće biti klasična kovid ambulanta, ali u kome će se primenjivati veće mere zaštite studenata i zaposlenih, izjavio je direktor te zdravstvene ustanove Radomir Pešić za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, lekarima Studentske poliklinike dnevno se javi od pet do petnaestak studenata sa respiratornim infekcijama.

„Oni nisu svi pozitivni, ali preduzimamo sve moguće mere da bi zaustavili širenje epidemije. U tom delu koji smo opredelili, po dogovoru sa Institutom za javno zdravlje Niš, radićemo i antigensko i PCR testiranje“, kazao je  Pešić.

On je kazao da je Studentska poliklinika i tokom proleća imala posebnu ambulantu za pregled studenata sa simptomima korona virusa, a tokom leta je došlo do zatišja, tako da je čitav objekat bio u „zelenoj zoni“.

„Nakon početka nove akademske godine povećan je broj obolelih, što je i razumljivo, studenti iz svojih sredina ne donose samo znanje. Od 33.000 studenata u Nišu, više od polovine je iz drugih mesta“, izjavio je Pešić.

Studentska poliklinika, podsetio je Pešić, u svom objektu na bulevaru Zorana Đinđića, od aprila ima punkt za vakcinaciju protiv korona virusa, na kojem vakcinu mogu da prime ne samo studenti, već i svi ostali građani.

Kako je kazao, na tom punktu sada je dostupna i vakcina protiv gripa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari