Niš: U subotu protest u parku Sveti Sava zbog izgradnje parkinga 1Foto: V. Torović

Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika pozvala je nastavnike, roditelje, kao i građane Niša da se u subotu, u 12 časova, na prostoru nekadašnjih teniskih terena u parku Svetog Save, prisustvuju protestu zbog planirane izgradnje parkinga na tom prostoru, udaljenom samo 20 metara od Osnovne škole „Sveti Sava“.

Na protest su pozvani građani kako bi za taj prostor potražili rešenje koje, kako je navedeno u pozivu,  „neće ugroziti zdravlje i bezbednost dece“.

Predstavnici grada Niša juče su obišli prostor na kojem su se ranije nalazili teniski tereni i balon sale za mali fudbal povodom zvaničnog početka radova na izgradnji „Humanitarnog parkinga“ sa 200 parking mesta.

„Parking će biti humanitarni jer će novac koji vozači plaćati za parkiranje odlaziti za lečenje bolesne dece, a ne „Parking servisu“, najavili su oni.

Stanovnici tog dela Niša su tokom minule zime potpisivali onlajn peticiju protiv izgradnje parkinga i najavili protest ukoliko peticija ne urodi plodom.

„Izgradnja humanitarnog parkinga odlična ideja, ali da ne treba da bude izgrađen u neposrednoj blizini škole i da dodatno zagađuje vazduh, koji je u Nišu već veoma zagađen. Izgradnja je protivzakonita, a na tom prostoru mora biti vraćena prvobitna namena, a to je park sa školskim poligonom za saobraćaj“, naveli su pokretači peticije.

Onis u rekli da je izmenama i dopunama Plana generalne regulacije područja opštine Medijana, definisana lokacija javnih garaža na prostoru između škole „Sveti Sava“ i Vizantijskog bulevara, bez ikakve studije o proceni uticaja na životnu sredinu i zdravlje stanovništva.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari