„Nisam robot, imam i ja dušu“: Peticija da škola traje četiri dana nedeljno ima skoro 44.000 potpisa

Ostavite komentar


  1. i ne treba vam škola. A i radno vreme bi moglo biti dva dana u nedelji, a da se odmara pet dana, čisto da se radnici odmore za posao.

  2. Kad zelis unistiti jedan narod razori mu crkvu, skolu i porodicu. Ucenici visih razreda su u skoli od pola 8 do 12:40, to je 5 sati a dan traje 24, nek uce jos 2 sata kod kuce, to je 7 sati i preostaje im 8 sati za san a jos 9 za sve ostale aktivnosti, zabavu, sport, rekreaciju…pametnije bi bilo da bude peticija da roditelji gase internet uvece u 9 kako klinci ne bi citavu noc kuckali po mrezama i gledali razne, ponekad i neprikladne sadrzaje.

  3. Podržavam predlog. Od silnih sati provedenih u školi deca nemaju vremena da se posvete TikToku i Fejsu, zapostavljaju svoje društvene obaveze, bleja im trpi. Ušasnuta sam. I četri dana škole je mnogo, ali hajde, izdržače se nekako.

  4. Omladinac radi 6 dana po 7 sati prva,druga,među smena nigde na letovanje,na kafu sa društvom a ceo mesec 52 hiljade …privatnog života nema.Tako i onom stalno zaposlenom samo ima staž. Kuda vodi ta vaša škola i ko će da odgovara za oduzeto vreme svim ljudima koji su prošli kroz školski plan i program.

  5. Afirmator, naprotiv, crkva unistava drustvo i vraca ga u srednji vek. Ps gledam ovu sliku, neverovatno da pola od devojcica/devojaka na slici je gojazno sa toliko godina.

  6. Mi smo išli i subotom u školu. Starije generacije znaju. I za sve smo imali vremena.

  7. Moizda ce, kakav su deca danas napredna, biti i vise male dece i potomstva ako radna nedelja bude samo 4 dana, ostaje vise vremena za ONE stvari

  8. Kako je krenulo nece me iznenaditi ideja da se potpisuje peticija za ukidanje skole.Smesno-luda je ideja da se nastavna nedelja smanji sa pet na cetiri dana.

  9. A dobro je to i za namucene prosvetare. Malo im je ceo letnji, pa zimski raspust, pa svi oni medjuraspusti i praznici da dzabolebare. Tezak im posao,

  10. Kakvi odurni komentari, koliko cinizma i sadizma. Strašno koliko je mržnje prema deci i omladini ukorenjena u ovom narodu.

  11. dečji ombudsman
    04. oktobra 2023. u 15.25

    Pogledaj malo komentare na peticiji, pa ces tek da se iznenadis kako deca razmisljaju.

  12. Mrzela sam školu. Da tražim posao u CV-u, u rubrici „skills“, bih mogla da napišem Photoshop, Illustrator, Figma, WordPress, Webflow, CMS, e-commerce, SEO, AI… tečan engleski se podrazumeva. Pozivam ove rugače, sprdače kao i lamentače nad sudbinom srpske omladine koju „zli neprijatelj ‘oće da uništi“ svodjenjem boravka u školi na 4 dana da napišu šta su oni naučili za sve te godinje dranja klupa a što im je trebalo u životu. Ja, kao što se vidi iz priloženog, apsolutno ništa. Stoga imam pravo da zahtevam od države koja je zakonom učinila pohadjanje škole obaveznim da mi nadoknadi štetu nastalu protraćenim vremenom kao i snižavanjem IQ-a na niži nivo od onog koji bih imala da nisam bila zaglupljivana u školi. TRenutni nivo od 119 (utvrdjen od strane sudskog veštaka) daleko je ispod onoga koji sam imala kao petogodišnje dete koje je napisalo i iliustrovalo knjigu basni u praznom rokovniku nadjenom u babinom regalu..

  13. ja sam definitivno za osbovnu skolu 4 casa max nedeljno a moze i 5 al u 4 dana i cao , iskreno sve sto znam nisam naucio u skoli tacnije osnove jesam sve ostalo sam se sam interesovao

  14. Ne preterujte. Ne dižu ništa teže od kašike,a ni nju, jer jedu brzu hranu. Bez ikakvih obaveza u kući primerenih svom uzrastu. Škola koja ih ,,smara,, telefon, blejanje, garderoba, šminka i nokti-večernja varijanta. A može malo i ,,plasticne hirurgije,,. Najskuplje patike, a nikad oprane i očišćene itd.

  15. Samo promena plana i programa. Deca zaista uče masu stvari koje su nepotrebne. To kasnije dovodi do frustracija kada shvatiš da je to znanje neupotrebljivo. Koga zanima i zašto bi neko morao da zna koliko pauk ima nogu? A najgore je to što da diplomom u rukama samo možete da gledate kako se zapošljavaju deca budžovana preko veze i zaista vam se ogadi sve.

  16. Afirmator: To što ste napisali je doslovce neistina. Vidi se da nemate dodirnih tačaka sa školom. Moje dete ide od 8:50, pošto zbog mlađih razreda koji prvi čas imaju fizičko, do 14:05 ili do 15h, zavisi od rasporeda časova. Dok ruča i malo odmori to je 16, 16:30h. Domaći i učenje nekada traje i do 19:30. I prošao dan. Radi se o odličnom učeniku. O čemu vi svi pričate?

  17. Zaboravljate da su ova današnja deca potpuna suprotnost od nas. Psiholozi su to objasnili. Struktura mozga im je drugačija. Niko nije rekao da tog 5og dana ne idu u školu. Nego da mi se drugačije organizuje. Tipa da rade domaće, sede u prirodi, priča o realnom životu, a ne samo škola, škola. I sami znate da bez prekse nema ništa. Dok ne naučiš posao, džaba ti škola. Jel ste zaboravili? Ako je vama bilo loše, drugima nikako ne sme biti bolje, da se vi ne biste uznemirili. Egoizam u ovom narodu je ključan problem. Zato i nećemo nikada napredovati.

  18. Dečiji ombudsman: Apsolutno ste u pravu, to je baš vidno, u svakom polju ovog društva.

  19. Najbolje da pola skole bude kockarnica a druga polovina bokserki ring a nastavu drzati po nahodjenju.

  20. Pola skole pretvoriti u kockarnice,drugu polovinu u bokserki ring,a nastava po nahodjenju .

  21. Ja i dalje smatram da treba skratiti čas na 40 minuta, a da odmori traju 10. Za pet minuta jedan sporiji učenik ne može lepo ni knjige da spakuje i da pređe u novi kabinet, kamoli da ode u wc ili da jednostavno složi gradovo j svojoj glavi i da pređe na sledeće.
    Zatim, zaista treba smanjiti obim časova obrade i zameniti ih časovima utvrđivanja. Tek kada se novo gradivo nekoliko puta obnovi, možemo pričati o trajnijem pamćenju. Onda ne bi bilo potrebe ni za tolikim domaćim jer bi se sve uvežbavali na časovima.

  22. Zašto napadate decu.
    Uvedite novinu 4 dana nastava peti dan školske igre.Organizovati razna takmičenja.Gde će se zajedno sa decom družiti ceo kolektiv škole uključujući i direktore.Tu će deca a i ceo kolektiv škole da se upoznaju,druže,opuste.Sportske igre,kvizovi znanja,imitacije,snalazljivost,samo su neki od predloga.

  23. Slika govori sve,od 7 devojčica na slici 5 sa povećim“indeksom telesne težine“!Valjda se tako kaže a da se niko ne uvredi!

  24. Предлажем, да само среда буде радна у недељи за ученике !
    -Свака среда у месецу је радна ?!

  25. Jel ima peticija da slika traje 6 dana
    Ja sam do skoro išao u skoku
    Ono je gubljenje vremena i zivaca
    Svima je bilo jasno kad sam prestao da dolazim i imao jedan od najgorih proseka u skoli sa 3.60
    Ti učiš i daju ti 4 jer su dali 5 svima preko veze i onima sto su jadni pa se saznale
    I kad sam čuo neke razgovore iz zbornice
    Došao čovek diktirao ocene ko sta treba da ima
    Nije mu dovoljno sto mu je dete 5.00 bez pojavljivanja nego da drugi budu 4.6 da bi njegova Verka bila genije

  26. Promenite onda da i radna nedelja traje 4 dana i svi bili bili srećniji i odmorniji

  27. Ma, dajte molim vas, sa tim budalastinama i ovako deca sve nepismenija izlaze iz skole sad jos skratite radnu nedelju da jos vise drndaju telefone.

  28. Najbolje ukinite skolu da se deca ne muce, vec opušteno no da igraju igrice, sminkaju se, prave zurke

  29. Predlazem da skola traje 4 dana
    Pozdrzavam sve koji su smislili

    Skola treba da traje 4 dana da imaju deca slobodno vremw za druzenje i za sve ostalo

Ostavite komentar


Društvo

olena zelenska prva dama ukrajine

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska doputovala u Beograd

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska doputovala je danas u Beograd, u prvu poset nekog visokog ukrajinskog zvaničnika Srbiji od početka ruske invazije 2022. godine, koji se može tumačiti i kao signal udaljavanja Srbije od Moskve, njenog tradicionalnog saveznika, javila je agencija Rojters.

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.