Niška opština Medijana nudi roditeljima dečja kolica za trojke na besplatno korišćenje 1Foto: Medijana

Opština Medijana nudi roditeljima sa svoje i teritorije Grada Niša kolica za trojke na besplatno korišćenje.

Predsednik opštine Nebojša Kocić kaže da će tim porodicama bar malo olakšati brigu o potomostvu.

-Pozivamo pre svega roditelje sa područja opštine Medijana da se jave u opštinu i preuzmu kolica. Na ovaj način uštedeće svoj budžet i imati za neke druge potrebe za decu, jer kolica nisu jeftina i teško se nabavljaju. Porodica koja ih je koristila ih je vratila, kolica su očuvana, šteta bi bila da stoje i da niko ih ne koristi“, navodi Kocić.

Kolica je, inače,  pre četiri godine kupio niški „Žitopek“, na poziv Medijane.

„Ta kolica su pomogla da odrastu tri dečaka Jovan, Vuk i Ognjen. Na jednom prijemu za mame sa područja Medijane Nišlijki Milici Milošević obećao sam da ćemo pokušati da nabavimo kolica za njene sinove, da bi više vremena provodili u šetnji i svežem vazduhu. Ti roditelji kažu da su deca odrasla, da im više nisu potrebna, a da ćenekoj porodici sigurno dobro doći“, naglašava Kocić.

On dodaje da će porodica koja bude preuzela kolica imati obavezu da ih takođe vrati opštini kada mališani odrastu, kako bi opet bila prosleđena nekoj drugoj porodici.

Zainteresovane porodice mogu da se jave putem zvaničnog opštinskog mejla [email protected] ili na broj telefona 018/237-886.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari