Niška skupština na hitnoj sednici izabrala novu Gradsku izbornu komisiju 1Fonet/Kostadin Kamenov

Skupština grada Niša izabrala je danas na hitnoj sednici Gradsku izbornu komisiju, koja će se „starati“ o toku i rezultatima predstojećih izbora i odlučila da predsednica GIK bude Danijela Milićević, inače sekretarka gradske opštine Crveni Krst.

Zamenik predsednice GIK je Milan Janićijević, takođe, diplomirani pravnik. Oni su izabrani na predlog odborničke grupe “Aleksandar Vučić – Za našu decu”.

Za sekretarku Skupštine grada izabrana je Ružica Đorđević, v. d. načelnika Gradske uprave za imovinu i održivi razvoj, a za njenu zamenicu sekretarka Skupštine grada Niša Svetlana Kitić.

Njih je predložio predsednik Skupštine grada Boban Džunić, inače funkcioner Srpske napredne stranke. U Odluci je istaknuto da sekretar GIK i njegov zamenik nemaju pravo odlučivanja u radu izborne komisije.

U stalnom sastavu GIK je, osim predsednika i njegovog zamenika, još deset članova i deset zamenika članova.

Članove GIK predlagali su, osim koalicije oko SNS-a, i koalicija oko Socijalističke partije Srbije, kao i opoziciona koalicija Niš moj grad i samostalni odbornik Ruske stranke Milan Krstić.

Odbornici su, takođe, razrešili dosadašnju Gradsku izbornu komisiju, čija je predsednica bila Ljiljana Berić, a zamenica predsednice Ljiljana Stojić.

Gradski odbornici su danas hitno zasedali, odlučujući samo o ovoj tački dnevnog reda, jer su skupštine dužne da obrazuju izborne komisije u roku od sedam dana od stupanja na snagu novog Zakona o lokalnim izborima.

Zakon je stupio na snagu 8. februara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari