Njenu generaciju nikada nismo dostigli

IN MEMORIAM

Ostavite komentar


  1. Neka joj je laka ova srpska zemlja. O pokojnicima sve najlepše. Ipak, mora se reći da je ova gospodja jedna iz plejade onih srpskih političara, kojima je „velikosrpski hegemonizam, šovinizam i imperijalizam“ bio svakodnevni „domaći zadatak“, na kome su oni radili, koji su dogradjivali, „ulepšavali“ i stalno podgrevali jer, da budemo iskreni, to su bili srpski političari, koji su se, od svega, najviše stideli činjenice da su Srbi. Oni su štitili interese Srba i Srbije tako što su te interese apstrahovali, negirali i oduzimali. Gledali su da prljanjem, pljuvanjem i ocrnjivanjem svoje nacije „properu“ svoje svesti i dodvore se gospodaru celokupne „flore i faune“ ondašnje Jugoslavije. Niko nije imao otudjeniju i štetniju elitu od Srbije. Ja mislim da mi danas ubiramo plodove njihovog angažovanja, njihovog rada i truda da nas naprave ruljom, koja neće znati šta je, ni nacija, ni jezik, ni običaji, ni istorija. Većini je danas „kukuruz“ osnovna vrednost i „moneta“.

  2. Njena generacija je „zakopala“ Srbiju. Takva srpska „elita“, elita ispranih mozgova zaražena ideologijom, koja im je zamenila i veru, i naciju, i oca i majku, ostavila je neizbrisive i neispravljive tragove na ovaj narod. Ona se borila za ideologiju a ne za narod koji je predstavljala i iz koga je potekla. Mi danas uživamo plodove njihovog dugogodišnjeg rada. Niko nije postigao takav „uspeh“ u raskorenjavanju i rasturanju svoje nacije kao što je to uradila „srpska elita“, kojoj je pripadala i ova gospodja. Mislim, naprosto, to treba reći, uprkos pijetetu, koji smo dužni da pokažemo prilikom smrti bilo koje osobe.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.