Nova ekonomija: Jagodina daje 57.000 evra za put zdravstvenih radnika, privrednika i političara u Hurgadu 1Foto: Infocentrala

Putovanje u egipatsko letovalište Hurgadu gradska uprava Jagodine plaća 6,7 miliona dinara, odnosno blizu 57.000 evra. Na put bi trebalo da idu zdravstveni radnici i privredno-poltička delegacija, vidi se iz dokumentacije sprovedene javne nabavke, piše portal Nova ekonomija.

Kako se navodi u tekstu Nove ekonomije, posao pružanja hotelske usluge dobila je egipatska firma „Tajtenik for investment and divelopment“ iz Hurgade, koja je ujedno bila i jedini ponuđač.

Prema istim informacijama, gradska uprava za budžet, finansije, privredu, poljoprivredu i investicije je na tenderu tražila hotelske usluge za 159 članova delegacije, koju čine zdravstveni radnici i članovi privredno-političke delegacije.

Nabavka obuhvata, kako piše, putovanje od 7 do 14. aprila ove godine, za 144 osobe i od 8 do 15. aprila za 15 osoba.

Uslov je bio da usluga bude „all inclusive“ (sve uključeno), a da lokacija bude u južnom delu oko 17 kilometara od centra Hurgade i aerodroma.

„Hotelski kompleks mora da ima privatnu plažu, akva park, puno bazena, restorana i barova“, piše u tenderskoj specifikaciji, a prenosi Nova ekonomija.

Traženo je, prema istim informacijama, i da u okviru ponude budu uključene i dve svečane večere za 159 osoba.

Sekretarijat je početkom marta skratio rok za dostavljanje ponuda, umesto do 9. marta, do 7. marta.

Razlog za skraćenje roka je poremaćaj na deviznom tržištu, a zbog toga što je Jagodina dozvolila iskazivanje cene u ponudi u dolarima, navode u tom mediju.

Na pitanja Nove ekonomije ko će činiti privredno-političku delegaciju, kao i iz kojih sredstava se finansiraju hotelske usluge, iz jagodinske uprave nisu odgovorili.

 

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari