Nova komisija o doktoratu Siniše Malog

Senat Univerziteta u Beogradu konstatovao da je Fakultet organizacionih nauka načinio propust

Ostavite komentar


  1. Da je gospodin Mali gospodin, on bi sam opozvao "svoj doktorat", odrekao ga se i izvinio akademskoj i inoj grupaciji u Srbiji i šire. Ali, ali, ali …

  2. Malog smeniti, oduzeti mu titulu, a fakultet koji mu je priznao doktorat zatvoriti na godinu dana! Premijeru predloziti ostavku!

  3. Nadamo se da ce sada komisija da bude nepristrasna. A I do izvestaja ce vec verovatno biti smenjen. Samo sta cemo sa Sapicem, Stefanovicem, Veljom, Nikolicem I njihovim "diplomama"?

  4. Mali #ostavka! Grad me funkcioniše zbog snega, nema vode, grejanja… Odlazi!

  5. Kleptomanu,lažovu i plagijatoru smo dali Beograd da upravlja njime. Ako je spreman da krade naučne radove,ako se ne libi da prepiše doktorat,zar mislite da će ova bahata pogan odoliti iskušenju da zavuče ruku u džep svakog od nas,da svoje lepljive prste "umoči" u gradsku ili državnu kasu!? Budite uvereni da će ovoj perjanici naprednjačkog režima biti potvrđen "doktorat"bez obzira što je drzak i bezočan plagijat. Zar mislite da će ga njegov mučeni mentor s prepodobno spojenim prstima tek tako pustiti niz vodu? Neće. Nije to uradio ni nakon afera kao što su "24 stana u Bugarskoj" i "Savamala",pa neće ni sada. Braniće ga do zadnjg miligrama zdravog razuma. NAŠEG,jer ga oni nemaju.

  6. Ko sve danas ima diplomu a da ne spominjem doktorate u Srbiji, ispadosmo najobrazovanija nacija na svetu. Nego gospodo "doktoranti" od MALOG preko Stefanovica ( smrk ) pa preko Martinovica ( i on je neki doktor, cini mi se ) pa do Predsednika Nikolica ( Vrhovnog komandanta i Vojvode od Seselja ) … ima ih jos, ko bi ih se setio svakog dana "ispili se" neki DOKTOR, da uzmete te vase diplome i da se "obrisete" tamo gde se inace brisete. Nista vam ne vrede diplome kada ste u sustini PRIMITIVCI.

  7. Odavno u voj priči Mali nije interesantan. On je, kao i svi ostali krvotvoci, svestan šta je uradio, pa ne insistira da mu se titula navodi ispred imena. Daleko važnije pitanje je odgvornost članova komisije pred kojima je doktorat "odbranjen", odgovornost fakulteta i njegovih organa i čelnika koji dugo ništa nisu preduzimali, odgvornost komisije koja je zaključila da se radi o roginalnom naučnom delu. Velika je odgvornost SANU i Univerziteta koji nije progovorio i falš diplomama i doktoratima, osim što su o tome govorili časni pojedinsci. Kakav je stav Univerziteta i SANU oko kupovine ispita u Kragujevcu, gde je osumnjičeno nekoliko desetina profesora, ko se još seća Megatrenda? Bilo bi interesantno videti koliko ljudi radi u MUP sa diplomama kojekakvih učiteljskih fakulteta, počev od Dikovića? ČLanovi komisije koji su procenili da je plagijat Malog originalana bili su i student i referent za studentska pitanja!!! Dekan bi morao da leti.

  8. Pa zar i ovaj Mali Siniša ima doktorat? Zato nam ovako m i ide kad nas vode ovakvi "doktori nauka".

  9. Tragenija srpske naučne zajednice. Ovo se nije dešavalo ni u vreme najortodoksnije KPJ vladavine, niti u vreme Miloševića. Totalni sumrak morala i među aspirantima za titulu i među onima koji su dužni ocenjivanjem vrednosti zamišljenog i napisanog da čuvaju čistoću nauke.
    Erozija akademskog morala je u završnoj fazi. Da li ima još mogućnosti spasa ili ćemo morati i svi mi koji smo svojevremeno pošteno i strpljivim istraživačkim i analitičkim radom dosegli vrh naučničkog usavršavaanja da se stidimo svojih, ovakvim urušavanjem vrednosti ublaćenih titula? Ko će nam još u međunarodnoj naučnoj
    zajednici verovati?
    Sramota nad sramotama, stid od kojega bih najradije da nas nema. Što SANU ćuti, da li je i ona do kraja erodirala? Zašto se njen uvaženi predsednik ne oglasi da bar podrži ovu odluku Univerziteta?

  10. @sto za jednog

    Slazem se u potpunosti sa ocenom karatkternih osobina doticnog s tim da bih iste pripisao i ˝glavnom nad glavnima˝ te s toga ne vidim sustinsku razliku izmedju njih dvojice (doduse ni izmedju cele klape ˝uzduz i popreko˝. Sto se tice ˝zavlacenja ruku˝, prijatelju davno su to ucinili.. gde ces dublje zavlacenje od kradje penzija. Vrana vrani oci ne vadi, davno je izreceno i stoji, ali kad brod krene da tone (doduse jos nema nekih vecih naznaka da je tako) povadice jedni drugima oci ˝zardjalim kasikama˝.. to im je manir, cisto da se ne zaboravi ko su, sta su i kakvi su.

  11. Najtragičnije što o njemu i njegovom doktoratu najviše pričaju ovi hejteri koji jedva da su završili i srednju školu i nije ih briga što je čovek završio Ekonomski fakultet u Beogradu i magistraturu kao i fakultet Senet Luis u Vasingtonu već ga proganjaju čisto politički.

  12. Pa, jedna komisija će morati kad-tad da potvrdi malu diplomu!Kad može toma-diploma…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.