Akciju Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, pod nazivom „Očistimo Srbiju“, podržala je i Vlada Japana, donacijom u iznosu od 66. 520 evra, namenjenih Javnom komunalnom preduzeću „Izvor“ iz Petrovca na Mlavi.

Ova donacija, predviđena za unapređenje sistema za reciklažu otpada, biće utrošena za nabavku vozila za prevoz otpada za reciklažu, prese za ambalažu, čistilice i 20 kontejnera za odlaganje PET-ambalaže. Ugovor o donaciji potpisan je 27. jula u Beogradu, u zgradi Vlade Srbije, između ambasadora Japana Tošia Cunozakija i direktora petrovačkog JKP „Izvor“, Radovana Rakovića, u prisustvu ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje Olivera Dulića i predsednik opštine Petrovac na Mlavi, Radiše Dragojevića. „Naša donacija namenjena je unapređenju zaštite životne sredine, u znak podrške razvoju turizma u Petrovcu na Mlavi.

Njen cilj je podizanje higijenskih standarda i ekološke svesti građana, kao i unapređenje prijateljskih odnosa Srbije i Japana“, izjavio je prilikom potpisivanja ugovora ambasador Japana u Beogradu, Tošio Cunazoki. On je istakao da je Vlada Japana, od 1999. godine do danas, Srbiji donirala oko 200 miliona evra, za realizaciju 110 projekata. Ova donacija druga je po redu koju je Vlada Japana poklonila Braničevskom okrugu. Prošle godine, Udruženje Roma Braničevskog okruga dobilo je donaciju u iznosu od 60. 000 evra, koja je utrošena za otvaranje Edukativnog centra za Rome. Ovaj centar, smešten u adaptiranom objektu stare kasarne u Požarevcu, površine 330 kvadrata, svečano je otvoren sredinom juna meseca ove godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari