U budžetu grada za ovu godinu su predviđena sredstva za izradu tehničke dokumentacije Muzičke i Baletske škole na Bulevaru cara Lazara.

Srednja muzička škola „Isidor Bajić“ je već godinama podstanar u neuslovnoj zgradi koja pripada Katoličkoj crkvi, a grad svakog meseca zakup plaća 360.000 dinara. Gradsko veće je odredilo još u septembru 2010. hektar zemljišta na Bulevaru cara Lazara. Sa izradom dokumentacije se, međutim, kasnilo jer je osnivač Muzičke škole pokrajina, a zemljište je gradsko. Problemi su sada prevaziđeni, pa će se u budućoj zgradi smestiti i Baletska škola. Prethodno je krajem godine postignut dogovor Jevrejske zajednice i pokrajinskih vlasti, pa će zgrada u kojoj se Baletska škola nalazi uskoro biti vraćena svom vlasniku.

– Mi ćemo se potruditi da stvorimo sve preduslove da se novac od strane Evropske investicione banke povuče ove godine i da možda već i sa radovima krenemo. Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći, dakle da sredimo i urbanističku i građevinsku dokumentaciju, da ishodujemo sve neophodne dozvole, da uradimo projekat i da pripremimo sve za povlačenje sredstava i početak radova. Izgradnja novog objekta za Muzičku i Baletsku školu je apsolutni prioritet gradu u 2012. godini – kaže član Gradskog veća zadužen za obrazovanje Nemanja Starović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari