Policija je juče i tokom prethodne noći uhapsila još nekoliko policajaca u Prijepolju, osumnjičenih da su zloupotrebili položaj i primali mito, saznaje agencija Beta. Policija je prekjuče uhapsila 13 policajaca i šest carinika osumnjičenih da su na graničnom prelazu Jabuka kod Prijepolja primali mito, da bi omogućili šverc i prelazak granice bez dokumenata.

Carinici su, prema saopštenju, u dogovoru sa policijskim službenicima, od građana koji prevoze robu čiji je promet zabranjen ili ograničen, zahtevali novac kako bi im omogućili unošenje ili iznošenje robe iz Srbije kao i prelazak državne granice osobama koje nisu posedovale potrebna dokumenta. Na kraju smene, osumnjičeni su delili novac koji su od građana dobili.

Načelnik Uprave granične policije Regionalnog centra prema Crnoj Gori Radomir Gole rekao je da se istraga nastavlja i da će policija „ići do kraja“ u obračunu sa zloupotrebom, mitom i ostalim oblicima kriminala.

– Rezultati ove akcije su odmah postali vidljivi na graničnom prelazu Jabuka, jer smo samo tokom prošle noći otkrili dvoje lica sa centralnih poternica, zaplenili jedan ilegalni pištolj i više bejzbol i metalnih palica, rekao je Gole. On je naveo da je to znak da je poremećen nelegalni sistem prelaska granice na prelazu Jabuka.

Da podsetimo, u koordiniranoj akciji unutrašnje kontrole policije i carine posle višemesečnog rada, uhapšeno je 13 policajaca i carinika. Policijski službenici Goran Š, Milan L. i carinik Slobodan B. su označeni kao organizatori kriminalne grupe, a osumnjičeni su i pritvoreni policajci Milan L. (43), Selma K. (30), Zaim L. (23), Goran L. (43), Svetozar M. (31), Igor P. (28), Saša R. (38), Danilo F. (31), Pera P. (35), David D. (28), Igor G. (27) i Saud Č (25). Privedeno je i pet carinika: Predrag M. (44), Veljko K. (40), Dragan S. (30), Veselin G. (54) i Gordana J. (40). Krivičnom prijavom obuhvaćeni su i carinski službenik Dejan P. i bivši carinski službenik Rajica Đ, koji su u bekstvu.

Priveden i saobraćajni policajac

– Policajac Saša K. (42) iz Kruševca uhapšen je zbog sumnje da je prisvajao novac od naplaćenih prekršajnih kazni, saopšteno je iz Policijske uprave tog grada. U saopštenju se navodi da je osumnjičeni tokom 2009. godine, na ime plaćanja prekršajnih kazni od građana uzimao novac i, umesto da ga uplati na odgovarajuće račune, zadržavao ga za sebe, prisvojivši tako oko 52.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari